home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Négy igazgatói kinevezés
LACKÓ VARJÚ Sára
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám

A városi képviselő testület novemberben megszakadt ülésének folytatásában először a mandátumok megszűnéséről döntöttek a képviselők, majd új tagokat választottak a képviselő-testületbe: Bognár Beátát, Huzsvár Józsefet és Modest Dulićot.

A napirendi pontok között szerepelt a Pogrebno Temetkezési Közvállalat megbízott igazgatójának kinevezése, aki Vesna Prćić lett. A Köztisztasági Közvállalat élére Slobodan Milošev került megbízott igazgatóként, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója Ilinka Vukoja lett, a Stadion Közvállalat megbízott igazgatójának pedig Tóth Róbertet választották. Az ülés kezdetén a Szerb Haladó Párt néhány tagja azzal az ürüggyel hagyta el az üléstermet, hogy nem értesítették őket idejében az új jelöltekről. Ilija Maravić, a Szerb Haladó Párt szabadkai szervezetének elnöke erre reagálva elmondta, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy egyesek ingatagnak állítsák be a hatalmi koalíciót, és instabilnak a párt városi szervezetén belüli állapotokat.

A továbbiakban elfogadták az általános és a középiskolák első osztályába való beiratkozásról szóló jelentést, valamint a közvállalatok nyereségének elosztásáról szóló napirendi pontot is. A Vajdasági Magyar Szövetség indítványára megalakult az a bizottság, amelynek feladata lesz a távfűtési díjak elszámolási módjának felülvizsgálata és egy olyan rendszer kidolgozása, amely eleget téve a törvényi előírásoknak, igazságosabb elszámolást eredményez majd.

Rent hoztak a városban, illetve a környező településeken történő hóeltakarításról is, amely alapján ezt a tevékenységet a Köztisztasági Közvállalat és a Palics Ludas Közvállalat végzi majd. Elfogadták azt a határozatot is, mely szerint szabálysértési eljárás indítható, valamint helyszíni bírsággal sújtható azon jogi és magánszemély, aki nem végzi a tisztítást. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..