home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ne szórakozz a démonnal!
Martinek Imre
2023.09.26.
LXXVIII. évf. 38. szám
Ne szórakozz a démonnal!

Ne szórakozz a démonnal!” — ezzel a címmel készült egyfelvonásos ősbemutató részesei lehettünk folyó év földanya havának negyedik péntekjén (szeptember 22-én) Budapesten az S4 néven közismert(ebb) Háló Közösségi és Kulturális Központban. A Belvárosban.

Czető Bernát László darabja a sorrendben XIII. (szeptember 21-e és 24-e között zajló) Belvárosi Művészeti Napok eseményeként volt hallható/látható. Rák Kati színésznő rendezésében, a budapesti Hangszínház előadásában, illetve a belváros-lipótvárosi önkormányzat támogatásával.

A fülszöveg:

„Férfi és nő él a Belvárosban. Veszélyes világ veszi őket körül, látszólag tudomást se vesznek róla. Beszélgetnek butaságokról, réges-régi történetekről, mintha minden rendben lenne. Időutazást teszünk velük az elmúlt századokba, Erazmus, Jókai és Laborfalvy Róza jelenik meg, de rögtön tovább lépünk. A férfi racionálisabb, a nő intuitívabb, ez mutatkozik meg a darabban. A férfit az ezotéria mint jelenség, mint metafora érdekli, a nő pedig ezen keresztül éli meg a vele történteket. A férfi visszahúzódó, a nő felvállalja az összeütközést. Úgy tűnik, mintha békében élnének, de eljön az éjszaka, amikor a rejtőzködő lények alakot váltanak, felszínre tör az igazi természet. Akkor derül ki, hogy nappal egy másik világról beszélgettek, anélkül, hogy kimondták volna. Kettejük párhuzamos világában feltűnnek a reneszánsz és barokk gondolkodói, misztikus írói is…”

A darab tolmácsolói Rák Kati és R. Kárpáti Péter színművészek voltak. Fotóink a helyszínen készültek.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..