home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Ne panaszkodj! — kérte Csaba testvér
Fehér Márta
2022.10.23.
LXXVII. évf. 42. szám
Ne panaszkodj! — kérte Csaba testvér

Most képzeld el, kis nyugdíjadból amire telik, ajándékot vásárolsz karácsonyra, jön az unokád, kibontja, s azt mondja, mama, csak ennyi? Hogy esik nekünk? A Mennyei Atya megteremtette ezt a világot, mennyi szépség van benne! Nincs benne két egyforma ember, naplemente, maga az ősz is a ragyogó színeiben… S akkor te körülnézel, és csak a gondjaidat sorolod… Hogy esik ez a Mennyei Atyának? Ne hagyjátok, hogy a szomorúság, a rosszkedv erőt vegyen rajtatok.

Fatimai ünnepséget tartottak a Magyarkanizsa községi Martonoson. Megtelt zarándokokkal a falu. A Mária Neve római katolikus templomban a rózsafüzér imádsága után Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes vezette a szentmisét.

— A szentmisét azért ajánlom fel, hogy itt nektek a Délvidéken, otthon Erdélyben és a kárpátaljai testvéreinknek, Ukrajna szélében legyen erőnk szeretni, talpra állni, továbbmenni, megfogni Jézus Krisztus kezét, és életünket felajánlani Mária szeplőtelen szívének — mondta Csaba testvér, akinek tevékenysége, bölcsessége és egyszerűsége idehaza is hívek sokaságát szólítja meg, majd hozzátette: a mainál voltak sokkal-sokkal nehezebb idők is. — Mindannyian meg vagyunk keresztelve, a krizmával nem siratóasszonynak vagy gyászhuszárnak kentek fel bennünket, hanem a szeretet országának a prófétájává. Ez a mi dolgunk! És hogyha kétezer évvel ezelőtt Jézus Krisztus hitt az emberiség jövőjében, ha 1917-ben, a világháború poklában a Boldogságos Szűzanya hitt a jövőben, akkor nekünk is hinnünk kell. Ne veszítsétek el a ti életetekben a nehézségek közepette a reményeiteket, hiteteket. Ne panaszkodjunk, ne ócsároljuk Isten drága világát. A Boldogságos Szűzanyánál keressünk vigaszt, bátorítást, és ne felejtsük el, hogy a Mennyei Atya szeretetből teremtette nekünk ezt a világot.

Az ünnepség gyertyás körmenettel ért véget, a hívek a Szent Szűz kivilágított fatimai szobrát kísérték, melyet a Martonosi Motorosklub tagjai vittek — ezernyi gyertya- és mécsesláng világította meg a falu központját, a papok, hívek, zarándokok hosszú-hosszú sorban követték a gyerekek jelezte útvonalat. A menetet a zentai fiatalok fúvószenekara kísérte. Milyen sok ember! Ennyit még nem láttam egy helyen — tört fel egy helybeliből az elragadtatás, pedig kisebb kényszerkihagyásokkal 1987 óta rendezi meg a fatimai ünnepséget Savelin Zoltán atya kezdeményezésére a martonosi egyházközség, segítő kezek közreműködésével és támogatásával.

Az eseményen jelen volt Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint több önkormányzat képviselője.

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..