home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Natúr kő — kint és bent
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2024.05.08.
LXXIX. évf. 19. szám
Natúr kő — kint és bent

Belső tereinknek domináns látványeleme a hidegburkolat, mely erős karaktert ad a miliőnek. A legkülönlegesebb megoldás, ha természeteskő burkolatot alkalmazunk, mely bármilyen stílussal csodálatosan kombinálható.

A természetes követ olyan otthonokban érdemes alkalmazni, amelyekben az a cél, hogy több generáció élvezhesse szépségüket, kényelmüket.

 

Természetesség felsőfokon

A természetes kő a föld terméke, a természet ajándéka, látványa pedig nagyon kellemes érzést ébreszt az emberben. Ezt választva dekorációs elemként teljesen egészséges otthont teremtünk magunknak, miközben egyúttal a környezetvédelmi előnyöket is élvezhetjük.

 

Ellenálló és tartós

A régi korok ma is álló épületei tartósságról és ellenállóságról tanúskodnak. Legtöbbjük még ma is a világ csodái közé tartozik, ragyogó, gyönyörű, erőt sugároz. A követ elsődlegesen a konyha, esetleg az előszoba burkolására használták, de mostanra a fürdő, nappali vagy akár a hálószoba kedvelt burkolóanyaga lett.

 

Mindig népszerű

Alapigazság, hogy azok az anyagok, amelyek természetesek, soha nem mennek ki a divatból. Azt is állíthatjuk, hogy az a stílus, amely a természetesség jegyében születik, örök. Mindezt mi sem igazolja jobban, mint hogy az évszázadok óta álló, monumentális épületek eleganciája ma is elvarázsol bennünket. Lehet szó rusztikus, hagyományos, illetve elegáns stílusról, a természetes kő nagyszerű megoldást ígér egy barátságos, meleg otthon megteremtéséhez.

 

Egyedülálló, páratlan tér

Minden bizonyossággal állíthatjuk, hogy a kövek roppant esztétikusak, elegánsak és grandiózusak. Felhasználásuk hatalmas változást hoz otthonunkba, legyen az bármilyen stílusú. A természetes kő ezernyi árnyalatban érhető el, terveinknek csupán a képzeletünk szabhat gátat. Használhatunk travertínót, gránitot, márványt — ezek a kőtípusok finomságot teremtenek lakásunkban.

 

Nehézség nélkül ápolható

A legtöbb természetes kő egyszerűen takarítható folyékony szappannal és vízzel, de a karbantartásra különleges módszerek is léteznek. A vízszigetelő megoldásokra szintén gondolnunk kell, melyek védelmet nyújtanak a nedvesség ellen, meggátolják a penész kialakulását.

Ha természetes kővel szeretnénk dekorálni, akkor néhány alapszabályt kell követnünk:

1. Ha valamilyen anyagot a díszkőre öntünk, akkor azt azonnal fel kell törölnünk.

2. Soha ne használjunk savas tisztítószereket.

3. Súrolóeszközöket semmiképp se használjunk a természeteskő-felületek tisztításához.

A fentiekből kiderül, hogy ezek a kövek nem csupán hidegburkolatként alkalmazhatóak, hanem dekorálásra is. Ezek a dekorelemek sok-sok évig nagyszerű hangulatot teremtenek otthonunkban, nem piszkolják a környezetünket, egészségre káros anyagokat nem tartalmaznak. Általuk tehát környezetbarát, fenntartható és egészséges életteret hozhatunk létre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..