home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában
Pannon RTV
2021.06.23.
LXXVI. évf. 25. szám
Narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában

Ma is 35 fok feletti csúcshőmérsékletekkel kell számolnunk. Aki csak teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

A rendkívül magas hőmérsékletek miatt narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában. Ma is igen melegre számíthatunk, a nappali csúcshőmérséklet 35 és 38 fok között alakul. A rendkívüli hőség miatt a Szerbiai Hidrometeorológiai Intézet narancssárga riasztást adott ki. Szerdán csak enyhe légmozgásra számíthatunk így az sem teszi elviselhetőbbé a meleget. Az UV-sugárzás is extrém erős lesz a napokban, ezért fennáll a napszúrás, a hőguta és a kiszáradás veszélye is.

Aki csak teheti a legmelegebb órákban ne menjen a napra, valamint mindig legyen önöknél folyadék. Az Szerbiai Autó-Motoros Szövetség is fokozott óvatosságra inti a sofőröket. Felhívják a figyelmet arra, hogyha útnak indulnak mindenképpen vigyen magukkal elegendő folyadékot és érdemes kisebb pihenőket is tartani. Arra is figyelmeztetnek, hogy az utazásokat érdemes a kora reggeli és esti órákban bonyolítani, a nap legmelegebb óráiban a hőség miatt türelmetlenebbek a sofőrök, így megnő a balesetveszély is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..