Naplemente a csatornaparton
Martinek Imre
2022.09.20.
LXXVII. évf. 37. szám
Naplemente a csatornaparton

Van az a bölcselet, amely szerint járt utat járatlanért… Olykor-olykor viszont magával ragad a felfedezés lendülete, s hiába minden. Menni kell. Ha csak egy picinykét is, de letérni a — talán túlságosan is — kitaposott országútról. Megnézni, látni és rácsodálkozni mindazon dolgokra, amelyek szerencsére ma sincsenek elrejtve. Csupán odébb vannak egy kissé.

Egyike az ilyen alternatív vonulási lehetőségeknek az a bizonyos pusztai útszakasz Beodra és Basahíd között, amelyhez — valahol a XX. század ’70-es éveiben, legalábbis a környékbeliek visszaemlékezésére hagyatkozva — egy kőhíd is „hozzárendeltetett”. Jogos célszerűséggel, elvégre alatta van a mérnöki léniával megtervezett medre és haladása a nagykikindai csatornának. Az út odáig s onnantól is jó, a hídon pedig át lehet kelni. Minden további nélkül. Csak óvatosan, türelmesen és lehetőleg napszentület előtt. Különben…

Nos, itt, ezen a helyen ért utol nemrég a naplemente. Hazafelé tartva. 

Fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..