home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Nagypéntek
Martinek Imre
2024.03.27.
LXXIX.. évf. 13. szám
Nagypéntek

Ezen a napon emlékezünk meg Krisztus urunk kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről.


Torontálvásárhely — 2011. augusztus 15.

Tematikus fényképgalériánk további fotói Budakalászon, Torontálvásárhelyen, Balatonfüreden és Szarvaskőn készültek.

Stabat Mater. Siralomének, mely Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmáról szól. A középkori énekek egyik legismertebbjét több neves zeneszerző is megzenésítette. Köztük Liszt Ferenccel és Dohnányi Ernővel. Budapesten ezen alkotás a közelmúltban több helyszínen is felcsendült. Mi a belvárosi Semmelweis utca 4-ben készítettünk róla álló-, illetve mozgóképes beszámolót. Kikelet havának huszonharmadik napján. Az S4 néven is ismert Háló Közösségi és Kulturális Központban. A Giovanni Battista Pergolesi (1710. január 4. — 1736. március 16.) olasz zeneszerző, hegedű- és orgonaművész átiratában készült mű* előadását az NKA Zeneművészeti Kollégiuma védnökölte. A produkció közreműködői Gergely Zsóka (alt), Sőreg Zsófia (szoprán), Bakacs Ágnes és Szabó Gergely (hegedű), Kisdi Gellért (brácsa), Kisdi Eszter (cselló), valamint Federico Augustín Alcaraz (zongora) voltak.

*A hagyomány szerint a mester pontosan halála napján fejezte be. Pozzuoli városkában, a kapucinusok kolostorába visszavonulva. A végsőkig bizakodva a szervezetén egyre elhatalmasodó TBC-ből való felépülésében.

 

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..