home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nagyobb teret kell adni a nőknek az egyházban
Összeállította: Fodor Gábor
2015.05.05.
LXX. évf. 18. szám

Ferenc pápa a Kultúra Pápai Tanács plenáris ülésén beszédet intézett a részvevőkhöz, akik a Női kultúrák: egyenlőség és különbözőség címen tartottak tanácskozást az elmúlt napokban. A szentatya arról beszélt a jelenlévőknek, hogy a beidegződött régi szokásokat újra át kellene gondolni, és újra kellene őket értelmezni úgy, hogy a teremtésben, Isten akaratában a született alapvető emberi viszonyok ne sérüljenek. Ilyen a férfi és a nő viszonya, szerepe a társadalomban. Ezen a téren van már egy régi és nem minden esetben bevált modell, melyen változtatni kellene.

Kedves olvasó, a teljes cikket a Hét Nap nyomtatott kiadásában olvashatja el!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..