home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nagyobb közbiztonság az utcákon
(vas)
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám

Szabadka területén növelik a rendőrök számát a gyakori lopások, bűncselekmények és betörések miatt — jelentette be sajtónyilatkozatában Maglai Jenő polgármester. A Borivolj Mucalj rendőrfőnökkel való egyeztetése során Maglai a rendőrök hatékonyabb munkáját és közreműködésük megerősítését kérelmezte.

Ennek eredményeképp áprilisban írják ki azt a pályázatot, amelynek köszönhetően júniusig újabb harmincöt rendőr állhat majd munkába. A kommunális rendőrség létszámát is növelik a közeljövőben a jelenlegi tizenhétről huszonkilencre, ezzel is segítve a bűnüldözést, hiszen a kommunális rendőrök is gyakran járőröznek majd az utcákon.

— Szinte mindennapos a bűnözés a városban, egyre több polgár tesz bejelentést különféle bűntényekről, lopásokról. A tolvajok nem válogatnak, hogy mit tulajdonítanak el, a legtöbbször azonban pénzt és élelmet lopnak. Az elmúlt héten a szabadkai rendőrség két bűnbandát tartóztatott le, és további csoportok után is nyomoz — nyilatkozta Maglai Jenő, majd hozzátette: tisztában van vele, hogy nem új keletű dologról van szó, és hogy ez a gond nemcsak a város, hanem az ország minden területén jelen van, ezért követelni fogja a büntetéspolitika szigorítását.

— A napokban ellátogattam az Apatini utcába, amelyben katasztrofális a helyzet: mintha nem is Szabadkán, hanem Bejrútban élnénk. Abban az utcában évek óta betörnek a házakba és rongálják őket, a lopások pedig mindennaposak. Az emberek nem hagyhatják el nyugodt szívvel otthonukat, nem mernek piacra vagy templomba járni. Ezen változtatni kell — közölte Maglai.

A polgármester elmondta, hogy hamarosan tárgyalni fog a szabadkai börtönigazgatóval és az igazságügy illetékeseivel is a fennálló helyzetről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..