home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Nagykövetségi fogadás az ünnep tiszteletére
Martinek Imre
2017.10.25.
LXXII. évf. 43. szám
Nagykövetségi fogadás az ünnep tiszteletére

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója, Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából őexc. dr. Pintér Attila rendkívüli és meghatalmazott nagykövet ünnepi fogadást adott.

Az alkalomra október 24-én került sor az újbelgrádi Jugoslavija szállóban. 

Az eseményen többek között jelen voltak a vajdasági magyar politikai-, kulturális- és vallási élet, továbbá a nevezett szférák lüktetését, illetve életjeladásait tolmácsoló újságírók kimagasló egyénei.

A párhuzamosan három – magyar, angol és szerb nyelven megfogalmazott köszöntőjében a nagykövet úr az ünnep méltatása mellett a jószomszédi viszonyok mindenkori ápolásának fontosságára is rámutatott, külön kiemelve továbbá a Magyarország és Szerbia közötti együttműködések eredményeit, illetve a jövőben tervezett közös projektumokat. Egyik ilyen kapocs lesz a küszöbönálló, november 16-i alkalom is, melyen első ízben kerül megrendezésre a szerb fővárosban a Magyarországon élő szerbek művelődési életét bemutató kultúresemény. A találkozó házigazdája a Collegium Hungaricum lesz.

Fotóink a helyszínen készültek.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..