home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nagykövetek állnak az 500 éves reformáció program élére
2016.07.01.
LXXI. évf. 26. szám
Nagykövetek állnak az 500 éves reformáció program élére

Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó lettek a Reformáció 500 nagykövetei — Nagyköveti programmal folytatódik a reformáció 500. évfordulóját ünneplő emléksorozat, melynek keretében Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó televíziós műsorvezetők hívják fel a figyelmet a Reformáció máig ható értékeire.

 

Történelmi, kulturális és tudományos utazásra hívnak vallási hovatartozástól függetlenül a Reformáció 500 Nagykövetei — Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó. A nagyköveti programmal a reformáció jövőre 500. évfordulóját ünneplő emléksorozat szervezői szeretnének rávilágítani a reformáció mai kor embere számára is meghatározó értékeire, valamint minél többek figyelmét szeretnék felhívni a Reformáció 500 keretében zajló kulturális eseményeket, pályázatokat és tudományos konferenciákat felvonultató eseménysorozatra.

Az emlékév jelmondata: a “Megújulás lendülete” is arról tanúskodik, hogy az állandó és változatlan értékekre építve, aktuálisan megújulhat az egyén és a közösség élete. Ehhez kapcsolódóan a nagykövetek bemutatkozó videó üzenetben, egy-egy személyes példán keresztül mutatják be, hogy az ő életükben miként játszott meghatározó szerepet a megújulás.

“Rengeteget köszönhetünk a reformációnak, mely valójában a hétköznapi ember életének minden apró szegletében ott rejtőzik. A megújulás örökös kihívás marad mindannyiunk számára, legyen szó munkáról, magánéletről, mindennapokról. Én erre gondolok a mikrofon előtt és ezt tartom szem előtt akkor is, mikor kilépek a stúdióból” — vallja Gundel Takács Gábor.

A nagykövetek továbbá a magyar reformáció történetének a mai kor számára inspiráló alakjain keresztül szeretnék szélesebb körben ismertté tenni a reformáció napjainkig ható értékeit a család, a nők szerepéről való gondolkodás, vagy épp a gazdaság terén.

“Fontos megmutatni, hogy a reformáció ma is aktualitással bír, és láthatóvá kell tenni azokat a jelentős protestáns alakokat, akiknek elhivatottságából ma is erőt meríthetünk. Szeretnénk minél szélesebb közönséggel megismertetni azt a sokszínűséget, amelyet például Lorántffy Zsuzsanna is képviselt. Iskolaalapító, családanya, a XVII. századi Magyarország egyik legönállóbb gondolkodású és legműveltebb asszonya: miért ne lehetne mindez a mában is egy erős inspiráció forrás?” — teszi fel a kérdést Bényi Ildikó.

A Reformáció 500 Nagyköveteinek bemutatkozó videói az alábbi linken érhetőek el.

A 2016-ban és 2017-ben várható további pályázatokról és programokról a www.reformacio2017.hu oldalon lehet folyamatosan tájékozódni.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..