home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nagybecskerek Európa Sportvárosa  
Kónya-Kovács Otíla
2020.12.12.
LXXV. évf. 50. szám
Nagybecskerek Európa Sportvárosa  

Európa Sportvárosaként Nagybecskerek részben arra kötelezte magát, hogy a megkezdett sportprojektumokat tovább folytassák, a jövőben is a sportok népszerűsítésén fáradozzanak, ugyanakkor abban is bíznak, hogy a város egy újabb lendületet kap ezen a téren.

Még a nyáron megérkezett Brüsszelből a levél, amelyben Gian Francesco Lupatelli, az Európai Sportfővárosok Szövetségének (ACES Europe) elnöke értesítette a nagybecskereki illetékeseket, hogy jövőre Európa Sportvárosa lesz a Bega-parti város. Szerintük a sport terén kimagaslóan jó példát mutat Nagybecskerek, gazdag programokkal, sporttartalmakkal különféle sportos tevékenységgel. A meghívót is akkor juttatták el, amely az év végi ünnepélyes fogadásra szólt, ami a tervek szerint Brüsszelben, az Európa Parlamentben lett volna megtartva.

Mivel a járvány tovább tombol, így az eredmények hivatalos kihirdetését is online térbe helyezték, és a 2021-es év Sportfőváros címet viselő Lisszabonban tartották meg. Az online ünnepség keretében Nagybecskereket hivatalosan is bemutatták Lisszabonban, mint a 2021-es év (egyik) Európa Sportvárosát. Jelen voltak az Európai Sportfővárosok Szövetségének (ACES Europe) tagjai, illetve azon városok képviselői, akik már megkapták ezt a titulust, Nagybecskerek az első szerbiai város, amely Európa Sportvárosává vált.

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere is bekapcsolódhatott az ünnepségbe, beszédében megköszönte a kinevezést, és a bizalmat, majd hozzáfűzte, igyekeznek, hogy igazolják a megkapott rangos címet, és azon lesznek, hogy hozzájáruljanak az európai sportmozgalom erősítéséhez.

Nagybecskerek sportkultúrája magas szinten van, számtalan igen rangos megmérettetés helyszínéül szolgált a város. A lakosság nagyon büszke az ősökre is, dr. Kemény Ferencről, a város szülöttéről sem feledkeztek meg, aki az újkori olimpiai játékok egyik szervezője volt, de a 23, nagybecskereki sportolók által megszerzett olimpiai érem is büszkévé teszi a Bega menti embereket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..