home 2023. január 28., Karola napja
Nagy az érdeklődés a gyorsforgalmi út iránt Közép-Bánátban
Tóth Lívia
2022.01.12.
LXXVII. évf. 2. szám
Nagy az érdeklődés a gyorsforgalmi út iránt Közép-Bánátban

A Zombor—Nagykikinda gyorsforgalmi út Nagykikindát érintő szakaszára vonatkozó tervdokumentáció kidolgozásáról írt alá együttműködési szerződést Törökbecse és Nagykikinda Önkormányzatának vezetősége. Az erről szóló dokumentumot Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere, valamint Saša Maksimović, Törökbecse Község elnöke látta el kézjegyével.

A gyorsforgalmi út Nagykikindát érintő szakaszára vonatkozó projektumot a törökbecsei Urbanizmus és Utak Közvállalat szakemberei dolgozzák majd ki. A két bánáti település között a távolság 39 km. Az új út mind gazdasági, mind közlekedési szempontból fontos lesz majd, egyúttal csökkenti a településeken át történő tranzitforgalmat. 

— A gyorsforgalmi út hasonló nyomvonalon húzódik majd, ám a megengedett sebesség jelenleg 80, sőt, némely szakaszokon 60 kilométer óránként, a településeken pedig 50 km, míg a gyorsforgalmi úton ez 100 kilométer lesz — jegyezte meg Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere. — Ez azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban lehet majd Nagykikindáról Törökbecsére érkezni. Itt azonban nemcsak erről van szó, hanem a későbbi, nagy tehersúlyú járművek gyorsforgalmi úton való közlekedéséről is, melyeknek ez jelenti majd a leggyorsabb összeköttetést az E—75-ös autópályával.


A szerző felvétele

A gyorsforgalmi út hosszabbik szakasza, mely mintegy 35 kilométer, Törökbecse községet érinti. Mindez a tiszai duzzasztógát déli területétől Beodra északnyugati területéig húzódik majd, ahol a tervek szerint egy új kerülőutat is építenek. A községben több felüljáróra és hídra is szükség lesz.

Saša Maksimović, Törökbecse Község elnöke elmondta, hogy a szakemberekkel számításokat is végeztek:

— Törökbecséről Újvidékre a jelenlegi útvonalon, mely Óbecsén, Temerinen, Bácsföldváron halad át, több mint egy óra alatt lehet odaérni, hiszen a közlekedés lakott területeket érint. A gyorsforgalmi út azonban Szenttamásnál az autóúthoz csatlakozik, így Törökbecse és Újvidék között 30 percre csökken a menetidő.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a gyorsforgalmi út mindkét bánáti településre vonatkozó szakaszának projekttervét a lehető legrövidebb időn belül kidolgozzák.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..