home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Nagy az érdeklődés Szabadkán a Nordic walking (skandináv gyaloglás) iránt
2022.09.07.
LXXVII. évf. 36. szám
Nagy az érdeklődés Szabadkán a Nordic walking (skandináv gyaloglás) iránt

Mintegy harminc szabadkai polgár jelentkezett arra az ingyenes tanfolyamra, amelyen Fabó Ildikó futóedzőtől sajátíthatják el a Nordic walking, skandináv vagy botos gyaloglás fortélyait.

A Nordic walking kortól és egészségi állapottól függetlenül mindenkinek ajánlott. Ez egyfajta kikapcsolódás, mely nem megerőltető, de nagyon érdekes. A ritmikus gyaloglásról szól speciális botok segítségével. Jótékony hatással van a szív- és érrendszerünk egészségére, egyensúlyba hozza a hormonháztartást, gyorsítja az anyagcserét, kalóriát éget, és nem terheli az ízületeinket — mondta a szakember.

A projektum szervezője a Szabadkai Cukorbetegek Egyesülete, az Inspiran polgárok egyesülete és az Otvori plavi krug (Nyisd meg a kék kört) kezdeményezés, mely a cukorbetegség megelőzésén dolgozik. A két hónapig tartó ingyenes tanfolyamot a cukorbetegeknek, a megbetegedések kockázatának kitett embereknek és mindenki másnak is ajánlják, aki egészséges szeretne maradni. Heti három edzést terveznek, igazodva a jelentkezők életkorához és fizikai állapotához. A tréning előtt és után lehetővé teszik a vércukorszintmérést is — olvasható a közleményben, melyet a médiának juttattak el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..