home 2024. május 23., Dezső napja
Online előfizetés
Nagy Szebasztián Magyarkanizsa Pro Urbe díjasa
Fehér Márta
2023.10.20.
LXXVIII. évf. 42. szám
Nagy Szebasztián Magyarkanizsa Pro Urbe díjasa

Magyarkanizsa község napja alkalmából ünnepélyes keretek között átadták az idei nyilvános elismeréseket. A Pro Urbe érdemérmet Nagy Szebasztián világbajnok birkózó vette át. Köszönő oklevélben részesült dr. Gazdag Veronika nyugalmazott általános orvos, oromhegyi lakos és Ivanović Vladimir sportmunkás, magyarkanizsai lakos. A Juventus Pro Urbe érdemérmet a velebiti Nikola Lončar sikeres kick-boxolónak, Katona Gábor gyógyszerésznek, magyarkanizsai lakosnak és Tillinkó Luca népdalénekesnek, horgosi lakosnak ítélte oda a községi képviselő-testület.

Fejsztámer Róbert polgármester a díjátadó előtt mondott ünnepi beszédében tolmácsolta az önkormányzat és a közösség köszönetét azért, hogy Magyarkanizsa község hírnevét öregbítették.

— Ellenszolgáltatás nélkül, elismerést nem várva, szorgalmasan, kitartóan, időt és energiát nem sajnálva dolgoznak napról napra a feladataik teljesítésén, a lehető legmagasabb szinten. Világbajnoki címmel büszkévé tenni közösségünket, embereket gyógyítani egy életen át, sportolók nemzedékeit felnevelni, fegyelmezett sportolói életet élni, a gyógyszerkészítés művészetét művelni, népzenei és népdalkincsünket értő módon tolmácsolni — ők, akik mindezt elérték, ők a mi valódi értékeink.


Puskás Károly felvétele

A község napi ünnepi műsor délután a Halász téren, a város eredeténél megemlékezéssel és koszorúzással folytatódik, este pedig a Művészetek Házában a világhírű Zimonyi Viva Vox kórus ad hangversenyt.

Magyarkanizsa a község napján a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóját ünnepli többnapos, gazdag programsorozattal, melyről részletesen beszámolunk lapunk következő számában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..