home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nagy Családi Vetélkedő — harmadszor
2023.04.18.
LXXVIII. évf. 15. szám
Nagy Családi Vetélkedő — harmadszor

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének szervezésében harmadik alkalommal vehetnek részt a családok a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjén. A játék különlegessége, hogy bármely, a Kárpát-medencében élő magyar család jelentkezhet a kihívások teljesítésére.

A családok játéka az idén is két internetes fordulóból áll. Mind a kettőt érdemes teljesíteni, mert így tudnak a családok a döntőbe kerülni, ahová a két forduló során legtöbb pontot szerző hat család kap meghívást. Egy-egy Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről és még egy abból a térségből, ahonnan a legtöbb helyes megfejtés érkezik. Ily módon jelképesen egyesülnek az egymástól határokkal elszakított területek.

A Nagy Családi Vetélkedő honlapján a regisztrálás március 27-én kezdődött meg. A játék első fordulójának feladatait 2023. április 3-ától tudják letölteni, az online beküldési határidő pedig április 16-a. A második forduló feladatai 2023. április 29-étől lesznek elérhetőek, és május 14-éig van lehetőség a teljesítésre. A döntőt 2023 májusában szervezik meg.

A játék két online fordulójára jelentkező családok a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben tesztelhetik a tudásukat.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke elmondta, a vetélkedővel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők és a gyerekek a XXI. század kihívásaira reagálva, szakítsanak időt a közös kikapcsolódásra, játékra. Véleménye szerint a feladványok és a kérdések megoldásával a családok minőségi időt tölthetnek együtt. Emellett pedig a vetélkedő lehetőséget teremt arra, hogy összekösse a Kárpát-medence magyar közösségét szellemiségében és értékrendjében.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a családok számára izgalmas kutatási terepet és kikapcsolódást nyújtott a részvétel. Ennek kapcsán bíznak abban, hogy a játék alkotó feladatai, kreatív tevékenységei és értékes, jelentős pénzbeli és üdülési nyereményei a harmadik alkalommal is elnyerik a családok tetszését.

Márton Zsuzsanna elnök arra ösztönöz minden magyar családot, legyen részese ennek az élménynek, kapcsolódjanak be játékos formában a magyar értékeink és kultúránk megismerésébe, és regisztráljanak minél többen a (H)azám! című vetélkedőre a www.ncsv.hu internetes portálon.

A mellékelt felvételek a 2022. évi megmérettetés döntőjén készültek.
(Sajtóközlemény

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..