home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
NYILATKOZAT
A Szabadkai Önkormányzat Kegyeleti Bizottsága
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám

A Szabadkai Önkormányzat Kegyeleti Bizottsága mély sajnálattal és nagy felháborodással veszi tudomásul a Vergődő madár ellopását a 44-es parcelláról, ahol az 1944 – 1945-ben ártatlanul kivégzett áldozatok nyugszanak.

Nem tudjuk, hogy a szobor ellopása és az emlékhely meggyalázása milyen indítékból történt – lehetett csupán haszonlesés, avagy nemzeti gyűlölet szítása. Tény az, hogy 69 esztendő után sem nyugodhatnak békében szeretteink – és ez elkeserítő!
Ezért követeljük a rendőrségtől, hogy kutassa fel és állítsa elő az elkövetőket, adja át nyomozati anyagát az ügyészségnek és a bíróság gyorsított eljárásban a törvény teljes szigorával büntesse meg az elkövetőket!
Felkérjük Szabadka város önkormányzatát, hogy találjon tartós megoldást és felelős intézményt az emlékpark gondozására és védelmére.
Okkal föltételezzük, hogy ha ez a szobor egy gondozott és ápolt bekerített parkban van és az ellenőrök és a rendőrség is láttatja magát a helyszínen, nem következik be ez a lesújtó esemény.
Ezzel a nyilatkozattal egyetért a Szabadkai Szoborügyi Bizottság is.
A történtek ellenére a Kegyeleti Bizottság megtartja a hagyományos november 2-i megemlékezést 14.00 órai kezdettel, amelyre minden jó szándékú embert várunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..