home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
NB II. 1. forduló
Tóth Tibor
2020.08.03.
LXXV. évf. 31. szám
NB II. 1. forduló

Szeged: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1:2 (0:0)

Szent Gellért Fórum, 4200 néző, vezette: Zierkelbach Péter.

Gólszerzők: Takács T. a 94., illetve Lukács az 58., Máris a 84. percben.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kárász, Deák, Moga, Bitó – Jovanović, Simon (Oláh),Varga – Dobos, Gajdos (Takács T.), Grumić (Germán). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

Békéscsaba: Uram – Szalai, Nagy, Bora, Mészáros – Szabó (Gránicz), Király, Babinyecz (Kovács) – Pantović, Paudists, Lukács (Máris). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Március 14-e után újra bajnoki mérkőzést játszott a Szeged a Szent Gellért Fórumban, az NB II. nyitányán Dobos Barna együttese a dél-alföldi derbin a Békéscsabát fogadta. A két csapat legutóbbi mérkőzését Kóródi Nándor góljával a hazaiak nyerték, most azonban a vendégek elvitték mindhárom pontot a Viharsarokba. A szegedieket az átigazolási időszakban Branimir Aleksić, Andorka Péter, Szántai Levente (mindkettő befejezte pályafutását, de maradt a klubban), Kószó Balázs, Kúti Krisztián, Zvara Dávid, Tóth Máté (Mezőkövesd) és Vankó Imre (ETO FC Győr) hagyta el, míg az érkezők listáján Gréczi Márton (Békéscsaba), Kóródi Nándor (az elmúlt idényt a Debrecen kölcsönjátékosaként Szegeden töltötte, most végleg leigazolták a Tisza-partiak), Orosz Márk Erik (Hódmezővásárhely), Ódor Máté (Szeged-Csanád GA U-19), Danilo Pejović (Nyíregyháza), Takács Tamás (Mezőkövesd), Simon Ádám (ETO FC Győr), Dobos Áron (Fortuna Sittard) és Varga Bence (MTK) található.

A kezdő sípszó előtt a Szeged ünnepélyes keretek között elbúcsúztatta két visszavonuló játékosát, Szántai Leventét és Andorka Pétert.

Kemény mérkőzést vívott a két ősi rivális, de a pálya mellett a lelátókon is nagy csata dúlt. A békéscsabai szurkolók a találkozó nagy részében a szegediek szidalmazásával voltak elfoglalva, amire a hazaiak, kiváló tűrőképességről tanúságot téve, csak helyenként válaszoltak. Az első helyzet a hazaiak előtt már a 2. percben adódott, amikor Grumić csúsztatását Uram szögletre mentette. A 14. percben Gajdos került lövőhelyzetbe, de labdája kapu fölé szállt. A 23. percben Dobos adott kiváló labdát Grumićnak, de az túl sokat cselezett, és lövését blokkolták a csabai védők. A 35. percben jegyezhettük fel az első csabai helyzetet, amikor Babinyecz lövését a bal alsó sarokból szedte ki Takács. A félidő utolsó tíz percében előbb Kárász csúsztatása ment el a csabai kapu előtt, majd Gajdos gurítását rúgta ki Szabó a mezőnybe a gólvonal előtt. A második játékrészt jobban kezdték a vendégek, de Lukács kiszorított helyzetből leadott lövése az oldalhálót súrolva hagyta el a pályát. Az 51. percben Gajdos jó lövése megpattant a védőkön, és szöglettel folytatódhatott a mérkőzés. Az 58. percben egy szegedi szöglet után gyors ellentámadást vezettek a csabaiak, Pantović kiváló ütemben passzolt a védők között kiugró Lukácsnak, aki Takács mellett a hazai hálóba gurított. A kapott gól nem szegte a hazaiak kedvét, Dobos Barna együttese fokozta a nyomást a csabai kapura, és a 73. percben a csereként beállt, hajdújárási származású Takács Tamást Kovács a földre vitte, és a játékvezető jogosan a fehér pontra mutatott. A labdához a fiatal Dobos állt oda, lövését azonban Uram hárította. Kilenc perccel később újra Dobos volt főszerepben, lövését azonban a csabai hálóőr a mezőnybe ütötte. Egy perc múlva hátrányba kerültek a vendégek, miután csapatkapitányuk Nagy megkapta második sárga lapját, és a kiállítás sorsára jutott. Dobos Barna, a hazaiak vezetőedzője a 83. percben pályára küldte Germán Tamást, ő szabadrúgást végezhetett el 18 méterről. A veszélyes lövés a kapufát érintve hagyta el a játékteret. Egy perc múlva megduplázta előnyét a vendégcsapat: a csabaiak a középpályán labdát szereztek, a csereként beállt Máris a félpályától végigfutva három szegedi védő között talált Takács kapujába. A 94. percben szépített a Szeged, miután Jovanović bal oldali beadását Takács fejelte a hálóba.

Dobos Barna, a szegediek vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első félidőben mutatott fölény helyzetekben nem mutatkozott meg.

– Döntő fordulópont a büntető kihagyása volt. Ha ki van jelölve, hogy ki rúgja a 11-est, és nem ő rúgja, hanem átadja egy húszéves gyereknek, arra nagyon mérges vagyok. Sajnos nem tudtuk kihasználni a hazai pálya előnyét. A kapufáról is kifelé pattant a labda, vagyis jobban meg kell dolgoznunk a szerencsénkért. Nincs időnk szomorkodni, hiszen a következő héten két mérkőzés vár ránk – mondta a többi közt a szegedi vezetőedző.

Az 1. forduló többi eredménye: Kaposvár–Nyíregyháza 0:1, Soroksár–DEAC 1:0, Debreceni VSC–Budaörs 1:0, Ajka–Győri ETO 2:1, Siófok–Haladás 1:5, Gyirmót–Csákvár 3:0, Pécs–Dorog 4:0, Szolnok–Szentlőrinc 1:0, Vasas–Kazincbarcika 1:1.

A Szeged csapata szerdán Csákvárra utazik, majd vasárnap az újonc Szentlőrincet fogadja a Szent Gellért Fórumban.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..