home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Muzslyán és Magyarittabén (is) tevékenyen működik a falugazdászprogram
Borbély Tivadar
2022.11.28.
LXXVII. évf. 47. szám
Muzslyán és Magyarittabén (is) tevékenyen működik a falugazdászprogram

A falugazdásznak széles a munkaköre: pályázatok írása a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a földművelés területén, a mezőgazdasághoz kapcsolódó papírmunkák rendezése, kincstári ügyintézések (melyek kapcsolatban állnak a mezőgazdasági ágakkal), parcella beírása és törlése, támogatások kérvényezése, szerződések írása, előadások szervezése a termelőknek és még sok minden más. A fent említett teendőkkel csaknem öt éve Muzslyán heti három, Magyarittabén pedig heti két alkalommal Horváth Éva foglalkozik.

— A 2022. évre is jellemző volt a sokrétű és aktív munka. Az idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere — 15 millió búzaszem programot. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) — a falugazdászok szervezésével — tartományunk területén összesen 17 172 kg búzát gyűjtött be. Muzslyáról, Szentmihályról, Erzsébetlakról és Lukácsfalváról összesen 800 kg búzaadomány érkezett, melyet csaknem húsz gazdának köszönhetünk. Az adományokból előállított lisztet október hónap folyamán osztottuk ki a muzslyai nagycsaládos szervezeteknek, illetve a nagybecskereki leány- és a muzslyai fiúkollégiumnak — nyilatkozta lapunknak Horváth Éva.

Október 14-étől november 14-éig tartott a napraforgó-támogatások igénylése, november 23-áig pedig egy felhívás a tejhasznú tehéntartóknak egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra merkantil kukorica formájában.

— Továbbra is nagy az érdeklődés az Alapozó bortanfolyam: bevezetés a borkóstolás világába című előadásra. Szeretném felhívni a helybeli, nagybecskereki és környékbeli érdeklődők figyelmét, hogy ha van rá igény, Muzslyán is megszervezhető az említett tanfolyam — tudtuk meg a falugazdásztól.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..