home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Muzslyai lakodalom
Kónya-Kovács Otília
2010.04.28.
LXV. évf. 17. szám
Muzslyai lakodalom

Csoportkép a hagyományápolók otthona előtt a násznaggyal és a násznagynévalA muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete hatodik alkalommal tartotta meg a Muzslyai lakodalom elnevezésű rendezvényt. Az eseményre az amatőr szakácsok kétüstnyi birkapaprikást főztek a rendezvény lát...

Csoportkép a hagyományápolók otthona előtt a násznaggyal és a násznagynéval

A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete hatodik alkalommal tartotta meg a Muzslyai lakodalom elnevezésű rendezvényt. Az eseményre az amatőr szakácsok kétüstnyi birkapaprikást főztek a rendezvény látogatóinak. A lakodalmi disznópaprikás-főző versenyre, melyet először hirdettek meg, 12 csapat nevezett be. A háromtagú zsűri öt díjat ítélt oda. A legfinomabb paprikást a helybeli Rácz János főzte, őt követte, Ugri Pakai Elvira Magyarkanizsáról, harmadik lett a magyarcsernyei Juhász Mária, negyedik a magyarkanizsai Gál László, ötödik pedig a muzslyai Savo Kirćanski.
A Muzslyai lakodalom fénypontja a vőfélyek és koszorúslányok találkozója volt. A résztvevők Vajdaság több településéről érkeztek, majd a házigazdákkal együtt indultak a Petőfi Sándor MME-től a hagyományápolók székhelyéhez a násznagyért. A helyszínen a násznépet, a vőfélyeket és a koszorúslányokat megáldotta Janez Jelen szalézi atya, a vendégeket pedig Hallai Zoltán tanácselnök és Gregus József az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének elnöke köszöntötte. Az idén a Pakai házaspár, László és Irén volt a násznagy és a násznagyné. Míg a vőfélyek végezték a dolgukat, vagyis sorra köszöntötték be a vendégeket, addig a koszorúslányok sem tétlenkedtek: elmondták a lakodalmi rigmusokat. A talpalávalót a Szivárvány zenekar húzta, és a kitűnő lakodalmi hangulat egészen a hajnali órákig ott tartotta a vendégeket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..