home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Muzslyai és lukácsfalvi hétköznapok
Borbély Tivadar
2022.03.02.
LXXVII. évf. 9. szám
Muzslyai és lukácsfalvi hétköznapok

Fákat ültettek az elsősök — Télűző ünnepség a muzslyai óvodában — Új településköszöntő tábla Lukácsfalván

Fákat ültettek az elsősök

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola központi épületének első osztályos magyar és szerb ajkú tanulói is részt vettek az Oktatási, Tudományos és Technológiai Minisztérium Ültess fát! elnevezésű akciójában, melynek során több mint 200 000 facsemetét ültettek az ország általános iskoláiban. A muzslyai elsősök — a tanító nénik segítségével — két ezüstfenyőt ültettek el a tanintézmény előtti parkban, ahol a gyerekek megígérték, hogy amíg az általános iskolai tanulmányaik tartanak, gondozni fogják a fákat. Ebből az alkalomból a diákok megismerkedtek a környezet megóvásának fontosságával és az erdősítés népszerűsítésével is.

 

Télűző ünnepség a muzslyai óvodában

A koronavírus-járványra való tekintettel az idén is egy kicsit másképp, de sikerült egy színvonalas télűző farsangi ünnepséget szervezni a muzslyai Hófehérke Óvodában. Habár elmaradt a hagyományos kiszebábu-égetés, valamint a szülők jelenléte is, az ovisok — az órákig tartó mulatozás és vigadozás alatt — nagy örömmel és fülig érő mosollyal vettek részt ezen a közkedvelt eseményen. A hercegnő-, oroszlán-, bohóc-, boszorkány-, tűzoltó-, királyfi- és szakácsjelmezbe öltözött gyerekek egy-egy vicces mondókával törekedtek mielőbb „elűzni” a telet. Ezenkívül — az óvónők segítségével — rögtönzött jelmezbemutatót is tartottak csoportonként, a hét folyamán pedig farsangi fánksütésben is ügyeskedtek az óvoda növendékei. Tették ezt abban a reményben, hogy jövőre újra együtt, közösen, még nagyobb örömmel fognak farsangozni, mulatozni és vidám pillanatokkal gazdagodni.

 

Új településköszöntő tábla Lukácsfalván

Az Amerikai Egyesült Államok Ohio Állam Nemzetőrségének elöljárói nemrégiben Erzsébetlakra és Lukácsfalvára látogattak, ahol a helyi közösség képviselőivel beszélgetést folytattak a helybeli Önkéntes Tűzoltó Testületek fejlesztéséről. Ezenkívül Lukácsfalva Helyi Közössége Tanácsának tagjai a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságnál sikeresen megpályázott eszközöknek köszönhetően új településköszöntő táblát helyeztek el a falu bejáratánál.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..