home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Múzeumok éjszakája
MTVA
2019.06.21.
LXXIV. évf. 25. szám
Múzeumok éjszakája

Élőben tudósít az országos programsorozatról az M5

Élőben tudósítja szombaton az M5 kulturális csatorna a Múzeumok éjszakája programjait a Szépművészeti Múzeumból és Szombathelyről, emellett a csatorna utazó stábjai az ország több pontjáról is bejelentkeznek majd a késő esti televíziós és az interneten is követhető műsorban. 

"A Múzeumok éjszakájára egy későesti kulturshowval készülünk" — mondta el az MTI-nek  Merkl László, a csatorna szerkesztője. Hozzátette: az M5 kulturális csatorna segítségével így azok is részesei lehetnek a programoknak, akik egyetlen helyszínre sem tudnak ellátogatni szombat este.

Szombaton 22 órától éjfélig lesz élő közvetítés a Szépművészeti Múzeumból, de bejelentkeznek majd a főváros számos pontjáról és több vidéki helyszínről is,  így az országos rendezvénysorozat központjából, Szombathelyről, valamint Kecskemétről és Egerből.

A nap folyamán már kora délutántól több kedvcsináló, rövid riporttal is várják a nézőket a televízió képernyőjén kívül az interneten keresztül is, az M5 csatorna és a Múzeumok éjszakája Facebook-oldalán. Ott az este több élő bejelentkezéssel is készülnek az úton lévő stábok a különböző helyszínekről, programokról. Természetesen az M5 műsorvezetői is ott lesznek minden kulturális csomóponton.

A szerkesztő elmondta, hogy egy internetes játékkal is várják a közönséget: a rendezvény látogatói a szombathelyi stábnál és a Szépművészeti Múzeumban készíthetnek magukról fotót az M5 hivatalos képkeretében, amelyeket ha feltöltenek saját Instagram- vagy Facebook-oldalukra, akkor az adás végén egy sorsoláson vehetnek részt. A nyertesek között értékes könyvcsomagokat sorsolnak ki. A két állandó helyszín mellett a Budapestet járó stáb tagjai is visznek magukkal egy képkeretet, így a várost járó érdeklődők rajtuk keresztül nevezhetnek a versenybe.

Az utazó stáb bejelentkezik Budapesten többek közt a Ludwig Múzeumból, a Műcsarnokból, a Nemzeti Múzeumból és a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumból, Egerből a Dobó István Vármúzeumból, de Kecskemét és Szombathely több helyszínről is.

Merkl László kifejtette, hogy az egész műsorfolyam célja, hogy egy "crossover élményt" adjon az embereknek és összekapcsolja a különböző művészeti ágakat, például a zenét, az irodalmat vagy a gasztronómiát a képzőművészettel. "Lesznek olyan helyszínek, ahol olyan ételeket fognak készíteni, amelyeket valamilyen műalkotás ihletett, így szó szerint bele lehet kóstolni egy Renoir- vagy egy Michelangelo-alkotásba" .

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..