home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Múzeumok Hete Szabadkán
Tancsik Richárd
2022.05.11.
LXXVII. évf. 19. szám
Múzeumok Hete Szabadkán

A városháza médiaközpontjában sajtótájékoztató keretében bejelentették a Kitűnő Múzeumok (Muzeji za 10) és az Európai Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényeket.

A sajtótájékoztatón Milanka Kostić, a Városi Tanács művelődésügyi és oktatásügyi tagja, Matin Hajnalka oktatási, szociális és egészségügyi kérdésekkel foglalkozó polgármesteri tanácsos, Mihájlovity Anikó, a Szabadkai Városi Múzeum igazgatója és Bojan Čiča, a Danilo Kiš Alapítvány vezetője mutatta be a programokat.

Milanka Kostić elmondta, két év után ismét megtartják a Múzeumok Hete eseményt, melyen több intézmény, szervezet, oktatási és más művelődési-kulturális központ vesz részt.

Matin Hajnalka bejelentette, a Múzeumok Hete program május 14-én kezdődik és 20-áig tart majd Szabadkán, ingyenes kiállításokkal és programokkal. Kiemelte, hogy a műsorsorozatnak 122 résztvevője van, és 170 helyszínen zajlik, továbbá egyedi és az európai kulturális térben kiemelkedő program, mely elősegíti a szerbiai múzeumok közötti együttműködést, valamint a lokális közösséggel való kapcsolattartás erősítését. Az idei program mottója: A múzeumok ereje.

A város támogatásával számos tartalommal rendezik meg az Európai Múzeumok Éjszakáját, melyhez 25 intézmény járul hozzá.

Mihájlovity Anikó hangsúlyozta, a városi múzeum május 14-én 18 órától várja a vendégeket színes programokkal a Múzeumok Éjszakáján.

Bojan Čiča bemutatta a rendezvényhez kapcsolódó új applikációt (QR-kódot), melyet az érdeklődők bármikor letölthetnek bármely plakátról, és láthatják az aktuális programokat, valamint a rendezvény helyszínét.

Mihájlovity Anikó szólt a Kitűnő Múzeumok (Muzeji za 10) programról is, melynek első napja a Múzeumok Hete első napján valósul meg. Mint mondta, több oktató jellegű és ismeretterjesztő programot készítettek az érdeklődők számára.

Fényképezte: Tancsik Richárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..