home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Mutasd meg, Te milyen történetet mesélnél el a gubákkal!
MTVA
2021.11.08.
LXXVI. évf. 44. szám
Mutasd meg, Te milyen történetet mesélnél el a gubákkal!

Hamar kicsik és nagyok kedvence lett a közmédia új, saját gyártású bábsorozata a Rozmaring kunyhó, amelyben a cserfes, csínytevő és imádnivaló gubák életét követhetik a nézők. Bár a sorozatot 12 részesre álmodták meg a készítők, a történetnek nem kell hogy vége legyen. Az MTVA ugyanis bábpályázatot hirdet óvodások és általános iskolások részére „Az én Rozmaring kunyhóm” címmel, amelyben a pályázók saját történeteiket mesélhetitek el a kunyhó szereplőinek segítségével.

Az elmúlt hetekben megismerkedhettek a közmédia nézői a Rozmaring kunyhó lakóival és történetükkel, hiszen szombat esténként 18 órától az M2 Gyerekcsatornán Napraforgó és öt bájos guba várja a család minden tagját.

Az MTVA lehetőséget kínál arra, hogy a kis nézők saját történetüket is elmesélhessék, ezért „Az én Rozmaring kunyhóm” címmel bábpályázatot ír ki, amelyre óvodások és 1-5. évfolyamos általános iskolások, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok esetén a 13. életévüket be nem töltött tanulók pályázhatnak Magyarországról és határon túlról egyaránt.

feladat egy saját bábelőadás megalkotása, a Rozmaring kunyhó gubáinak segítségével egy saját történet elmesélése bábtechnikával. Ehhez papír bábsablonokat a mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon lehet találni, de saját kezűleg is készülhetnek a bábok. A videó formában beküldendő legfeljebb 3 perces előadásban a pályázók feladata, hogy hétköznapi történeten keresztül saját élményt dolgozzanak fel, amely illeszkedve a Rozmaring kunyhó céljához, a közösségi értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozza, vagy egy olyan problémát dolgoz fel, állít középpontba, amely a gyerekek életében fontos szerepet játszik, megjelenik benne  a tanulás és szórakozás is.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. december 5. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, a 10 legjobbat pedig Rozmaring kunyhós ajándékcsomaggal díjazza, sőt az M2 Gyerekcsatorna a Hetedhét kaland című műsora be is mutatja. A beérkezett valamennyi pályamű megjelenik a Rozmaring kunyhó weboldalán.  

A pályázat részletes kiírása, a technikai paraméterek továbbá a bábok elkészítéséhez szükséges segédanyagok és sémák elérhetők a mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon.

Napraforgó, Mályva, Kele, Deske, valamint Lári és Fári korhatár nélkül várja a nézőket a Rozmaring kunyhóban az M2 Gyerekcsatornán szombatonként 18 órától.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..