home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Musicallel kezdődik az Újvidéki Színház évadja
(Tha)
2022.09.21.
LXXVII. évf. 38. szám
Musicallel kezdődik az Újvidéki Színház évadja

Az Újvidéki Színház 2022/2023-as évadjának témája az utazás, ugyanis a készülő négy új eladásának mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az utazáshoz – jelentették be a sajtótájékoztatón.    

Az első premier egy musical lesz, melynek ősbemutatóján október 5-én tapsolhat a közönség.

Benyovszky, a szabadság szerelmese című musical szövegkönyvének szerzői: Nagy Tibor Magnus–Bradányi Iván–Pozsgai Zsolt–Garajszki Margit. Az előadás rendezője Garajszki Margit (Budapest), zenei vezetője Klemm Dávid. A díszletet Árva Nóra tervezte, a jelmezek pedig közös munkája Papp Janóval. A koreográfus Aleksandra Čavić, a munkatársa Crnkovity Gabriella.  

A nagy zenés előadásban összesen huszonnégy színművész és színnövendék lép színpadra, a főszerepben Kőrösi Istvánt és Ferencz Ágotát láthatjuk.

A produkció a magyar kormány támogatásával valósul meg, és Közép-Kelet-Európában több helyen szeretnék játszani. Újvidék mellett, mely ebben az évben Európa kulturális fővárosa, a következő évek kulturális fővárosaiban.

Februárban Antigoné várja a nagyérdeműt Romano Nikolić rendezésében, áprilisban érkezik a Šopalović-féle vándorszínház Táborosi Margaréta irányításával, majd májusban Verne Gyula Nemo kapitánya zárja a sort, melyet Klemm Dávid, Erős Ervin (zenei adaptáció), Lénárd Róbert (szövegadaptáció) és Puskás Zoltán (rendező) jegyez.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..