home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Muráti Lili egy véletlennek köszönheti, hogy színészlegenda lett
MTVA
2021.05.21.
LXXVI. évf. 20. szám
Muráti Lili egy véletlennek köszönheti, hogy színészlegenda lett

Az M5 kulturális csatorna új műsorában, a Promenádban Sztankay Ádám színháztörténeti titkok nyomába ered. A sorozat szombaton 21.05-kor látható harmadik epizódjában a 30-as, 40-es évek legendás színésznőjének, Muráti Lilinek a kalandos élete kerül a középpontba.

Sejtelmes hangú, titokzatos személyiség, az első hazai filmsztárok egyike, a modern nőtípus megtestesítője, aki mindenkit elbűvölt. Lehetetlen lenne szerényebb szavakkal méltatni a két világháború közötti időszak ünnepelt színésznőjét, Muráti Lilit. Egy korszak bálványáról készült portré az M5 csatorna Promenád című műsorában, amelyben Sztankay Ádám avatja be a nézőket a legendás művésznő életének kevésbé ismert részleteibe.

„Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy egy nő kibír annyi rosszat, mint amit rólam írtak” – vallott saját magáról egy tévéinterjúban Muráti Lili, akit a szakma a mai napig az elmúlt 100 év egyik legnagyobb magyar színésznőjeként tart számon. Az M5 csatorna Promenád című műsorának következő adásában a legendás színésznő színpadi és filmes sikerei mellett törékeny magánélete kerül a fókuszba. Az Elnökkisasszony, A csúnya lány és az Ez történt Budapesten című filmek sztárja jóllehet, távolságtartó, rideg asszony benyomását keltette a szereplésen túli életében, de az adásból kiderül, mi volt ennek a valódi oka.

„Muráti Lili volt a háború előtti színház- és filmvilágban az a színésznő, aki teljesen természetes tudott lenni a színpadon – ez pedig egy véletlennek köszönhető. Az első szereplésekor ugyanis annyira izgult, hogy alig mert megmozdulni. Úttörő volt, mert az addig bevett, deklamáló színjátszás ellen ment. Csendesen, visszafogottan játszott, hátrányából pedig előnyt kovácsolt. Bár mindenki azt hitte, hogy az elképesztő sikerei miatt vad életet él, valójában tisztességes asszony volt” – kezdte a Promenád ajánlójában a műsorvezető, Sztankay Ádám. Bár nevét sokáig ki sem lehetett ejteni, a közönség sosem felejtette el őt, a műsorból pedig az is kiderül, miért nem.

Promenád – minden szombaton 21.05-től az M5 csatorna műsorán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..