home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Munkálatok az oktatási intézményekben
Zséli Ágnes
2021.01.05.
LXXV. évf. 53. szám
Munkálatok az oktatási intézményekben

Parkolóhelyeket kap a törökbecsei Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény Kolibri óvodája, valamint új sportpályával gazdagodik a 493 diákot számláló törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola.

A település Aracs részében lévő óvodájának sohasem volt parkolója, ami a közlekedési biztonság szempontjából mindenki számára gondot okozott. A kicsik többségét nap mint nap a szülők gépkocsival szállítják az intézménybe, akadnak azonban olyanok is, akik csemetéjükkel vagy kis unokájukkal gyalogosan vagy éppen kerékpáron érkeznek.

A Kolibri óvodában mintegy 60 gyermekkel, három csoportban foglalkoznak a nevelők.

— Az objektum a Josif Marinković utcában, az általános iskola közvetlen közelében található, ahol igazán sok gyerek és szülő közlekedik — hangsúlyozta Dragan Miloradović, a törökbecsei Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója. — Egyébként az intézményünk az idén négy településen, Törökbecsén, Kumánon, Bocsáron és Beodrán 539 kicsivel foglalkozik. Törökbecsén négy épületünk található, melyek közül a Kolibri óvodában két iskolai előkészítő, valamint egy, a három- és a négyéveseket felölelő vegyes csoportunk van. Örülünk a helyi közösség akciójának, hiszen az új parkolók biztonságosabbá teszik a járművek és a gyerekeink közlekedését.

Az építkezést, melynek beruházási költségét a helyi közösség állja, december elején kezdték meg.

— Közbeszerzési eljárás által a munkálatokat egy nagybecskereki cégre bíztuk, mellyel már több éve sikeresen együttműködünk. 250 négyzetméteres területen 17 parkolóhely épül, melyek közül egy a mozgáskorlátozottaknak nyújt majd megállót. A koronavírus-járványra való tekintettel az idén mindannyian nehéz évet tudhatunk magunk mögött, és bevallom, egy kicsit tartottunk attól, hogy a közművesítési tervünket nem sikerül majd megvalósítanunk. Annak ellenére azonban, hogy a járvány miatt a helyi közösség évi költségvetése 30%-kal csökkent, maradt elegendő keretösszeg a Kolibri óvoda előtti parkolókra, melyek összköltségét, 2 520 000 dinárt, a helyi hozzájárulásból fedeztük — hallottuk Milenko Garčevtől, Törökbecse Helyi Közössége elnökétől. 

A Miloje Čiplić Általános Iskolában folyó beruházáshoz szükséges pénzösszeget, 5,5 millió dinárt, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság az önkormányzattal közösen teremtette elő. A 20 x 40 méteres kézilabdapálya a bánáti település tanintézményének udvarában lévő, tavaly átadott, tartánborítású kosárlabdapálya mellett épül, és a jövőben mindenképp hozzájárul a testnevelő órák hatékonyságának növeléséhez, valamint a helyi sportkedvelők sikeresebb edzéséhez is.

— Nagy befektetésről van szó, melyre igazán szükség mutatkozott — jegyezte meg Biljana Banjac, az iskola igazgatója. — Örülünk az új pályának, és hisszük, hogy ez a lehetőség tovább motiválja majd a sportkedvelő gyerekeinket.

Saša Maksimović, Törökbecse Község elnöke kiemelte, az elmúlt másfél évben az önkormányzat folyamatosan hozzájárul a bánáti község tanintézményeinek fejlesztéséhez. Jó ütemben haladnak a bocsári általános iskola tornatermének kiépítési munkálatai is, emellett tervezik a beodrai dr. Đorđe Jovanović Általános Iskola tornatermének a tatarozását.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..