home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Mozgasd meg az agyad!
Tóth Tibor
2024.04.20.
LXXIX.. évf. 16. szám
Mozgasd meg az agyad!

Tizenöt szabadkai, palicsi, ludasi, hajdújárási, kispiaci, királyhalmi és noszai csapat mozgatta meg az agyát tegnap este a noszai művelődési házban a helybeli Hinga Művelődési Egyesület által szervezett kvízesten. A csapatok között szerkesztőségünk is képviseltette magát.

Bicskei Attila, a Funquiz egyik kvízmestere, aki Bóni Borisszal bonyolította le a több órás játékot, a verseny megkezdése előtt elmondta, a Funquiz 2022-ben jött létre, amikor az első kvízt a Róka-fesztiválra készítették el.


Tóth Tibor és Hodolik Boglárka felvételei

Bóni Borisz és jómagam több éve járunk kvíz vetélkedőkre, nagy szerelmesei vagyunk ennek a műfajnak. Ebből adódott az ötlet, miért ne alkotnánk meg mi is a saját kvízünket, a saját ízlésünk szerint. A mai összességében a tizenvalahányadik kvízünk, amit lebonyolítunk. A feladatok változatosak és sokszínűek. Lesznek olyanok, ahol a megadott válaszok közül a helyes előtti betűt kell ráírni a lapra, de képrejtvény, hangrejtvény is, vagy amikor néhány másodperc után kell felismerni a dalt, emellett asszociációs feladványok és néhány új, korábban még be nem mutatott feladat is vár a játékosokra. Mindig próbálunk valami újat létrehozni és minél érdekesebbé tenni a vetélkedést. Vajdaságban másodszor vagyunk, Magyarországon Szigetszentmártonban, Szegeden és Budapesten játszunk leggyakrabban. Egy-egy feladatsor elkészítése nagyon sok időt igényel, de imádjuk csinálni. Mindennapunk úgy telik, ha valami eszünkbe jut vagy valamit látunk a világban, akkor azt feljegyezzük, és abból megpróbálunk egy kérdést faragni – mondta Attila.

A hatvan feladat megoldása után kihirdették az eredményeket. Az első helyet a Noszapiensz nevet viselő csapat (Orosz Ildikó, Sóti Tamás, Nagy Albert, Nagy Francsik Klementina) szerezte meg, a második helyen a Még kitaláljuk, a harmadikon a The Morgans végzett, utóbbi csapat különdíjban is részesült. Szerkesztőségünk csapata (Tóth Lívia, Hodolik Boglárka, Apró József, Kartali Róbert, Tóth Tibor) a 7. helyen zárta a megmérettetést.

A következő Funquizt várhatóan ősszel tartják.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..