home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Modern ranch Texasban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.05.04.
LXXVII. évf. 17. szám
Modern ranch Texasban

Az ezúttal bemutatandó modern, falusi otthon Spicewoodban, az Egyesült Államokban található. Egy dombtetőre építették, és a kilátás — nem meglepő módon — szinte minden oldalról lenyűgöző.

Az egyes épületelemeket precízen, gondosan megkomponálták, mérlegelték, és így helyezték el. A teljes ház szerkezete egyesíti a kényelmet, a kifinomultságot és a modern életmód iránti vágyat az olyan egyszerű tanyasi elemekkel, mint amilyen a kocsibeálló vagy a marhakerítés.

A ház egész belső területén váltakoznak a modern és a rusztikus elemek, ami igazán izgalmassá teszi az otthont.

A hatalmas méretű üvegablakok beengedik a természetes fényt a benti terekbe, melyeket ugyancsak nem apróztak el, hiszen minden helyiség tágas, és a nyílászárók mérete miatt világos.

Először vegyük szemügyre a nagy méretű nappalit, melynek fő attrakciója a rusztikus, falba épített kandalló. A mennyezet nem a hagyományos értelemben vett mennyezet, hanem gerendás, emelt, tetőtéri, fával burkolt. Az ülőgarnitúra — mely körülöleli a kandallót — többféle, mégis egységet alkot. A szürke kanapét bézzsel kombinálták, és két bőrfotel is erősíti a vagány vonalat. Mindezt négyszögletes üveg dohányzóasztallal tették teljessé. A nappaliból hihetetlen kilátás nyílik a háznál lejjebb lévő természetre.

A rusztikus kandalló terméskövekből áll, ahogyan az oldali fal egésze is. A falon dekorációs elemként néhány, a kandalló használatát szolgáló eszköz kapott helyet.

A nappalival közös térben található a nyolcszemélyes étkezőasztal, mely a konyha felé irányul. A konyhában a natúr bútorzat dominál, melyet sötétszürke falborítással és halványzöld szigettel kombináltak — ezt a zöld színt csak ebben a helyiségben használták. A mennyezetről megcsodálhatjuk a loft hangulatú lámpákat, melyek a szigetet világítják meg. A konyhából a kilátás a beépített teraszon át szintén a természetre irányul.

A hálószobákban modern, falusi hangulat köszönti a belépőt. A barna műbőr franciaágy házias textilekkel van borítva, és a fehérre festett fal is ezt sugározza.

A hálószobából egyenes út vezet a fürdőbe, ahol ugyancsak folytatódik a fehér falfelület. A rusztikus fabútorok szürkemárvány munkapultot kaptak a süllyesztett, dupla mosdó körül. A puritán tuskabin egyik oldala egy üveglap, a másik oldalon pedig nagy ablak teszi lehetővé a kilátást az udvarra. A tuskabin nagy ablaka a beépített kád melletti részre is kiterjed. A fürdő padlójának burkolata fehér, ám a sok fakiegészítőnek hála egyáltalán nem steril az összkép.

A ház mögött egy kültéri medence várja a hűsölni vágyókat. A medencét füves terület veszi körül, melyen napozóágyakat helyeztek el.

A házat teljes egészében terméskövekből építették, és fa nyílászárókkal tették hangulatossá.

A texasi ranchon minden a kényelemről szól. A bútorok, az udvar, ahol üdülési lehetőség is van, és a ház körüli dombos-völgyes természet kellemes kirándulási lehetőséget rejt magában, miközben a kilátás valósággal lélegzetelállító.


A felvételek forrása: Homeadore.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..