home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Modern és progresszív?
Talpai Lóránt
2021.01.13.
LXXVI. évf. 2. szám
Modern és progresszív?

Elérkezett hát az úgynevezett genderkorszak, mely tudatosan úgy van kialakítva, hogy családi keretek között lehessen a legnehezebben élni és boldogulni. Mindenki az lehet, aki és ami akar, csak véletlenül se kövesse a társadalmi szerkezet tradicionális formáit. Mindez azonban nem most kezdődött, hanem lépésről lépésre kidolgozva hosszú-hosszú évtizedekkel ezelőtt. Szóval azokat, akik azt hiszik, hogy egy rendkívül modern és progresszív folyamatnak a részesei, és ennek még örülnek is, ki kell ábrándítanom.

A ’60-as években kezdődött ugyanis a rövid távú kapcsolatok kora, ettől az időszaktól kezdve váltak a válások egyre gyakoribbakká, mégpedig meghatározott minták alapján. Mint minden, ez sem a többségi társadalom életviteléből adódóan alakult ki, hanem az egykori hollywoodi sztárok nyújtották a „követendő” mintát. Ez az okkult világ teljes mértékben befolyásolja az emberi társadalmat, ezáltal az évtizedek folyamán a sztárok vagy vezércsillagok (ma már inkább celebek), akiket a társadalom túlnyomó része istenként követ, egyik napról a másikra követendő és mindent meghatározó példává váltak.

A színes magazinok valójában ennek köszönhették a létüket és a sikerüket, hogy tartalmukat ebből a kincsesbányából merítették. Hetente hozták, színesben, címoldalon, hogy ki kitől, azaz melyik csillag kitől vált el, vagy kivel került közelebbi viszonyba. Külön reklámhadosztály alakult, és többnyire a magazinokat olvasó nőket célozta meg. A nők pedig elhitték, hogy ha ők is azt teszik, amit a sztárok, akkor az ő életük is ragyogó csillogássá válik.

A jól idomított emberek ugyanis, amíg van elég pénz a fogyasztói társadalom rendszerében, és amíg nap mint nap tele lehet hazudni a fejüket a jólét illúziójával, addig szívesen maradnak az anyagias világban, és felhagynak akár a gyermeknemzéssel is. Napjainkra ennek a jól körülhatárolható kör által sugallt propagandának köszönhető, hogy a férfiak és a nők csakis kizárólag az anyagi javakat hajszolják, mivel a forgatókönyv szerint ezáltal sokkal kisebb lesz az esélye, hogy gyermekeket vállaljanak, mert az gazdaságilag csak nehezék.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..