Modern és progresszív?
Talpai Lóránt
2021.01.13.
LXXVI. évf. 2. szám
Modern és progresszív?

Elérkezett hát az úgynevezett genderkorszak, mely tudatosan úgy van kialakítva, hogy családi keretek között lehessen a legnehezebben élni és boldogulni. Mindenki az lehet, aki és ami akar, csak véletlenül se kövesse a társadalmi szerkezet tradicionális formáit. Mindez azonban nem most kezdődött, hanem lépésről lépésre kidolgozva hosszú-hosszú évtizedekkel ezelőtt. Szóval azokat, akik azt hiszik, hogy egy rendkívül modern és progresszív folyamatnak a részesei, és ennek még örülnek is, ki kell ábrándítanom.

A ’60-as években kezdődött ugyanis a rövid távú kapcsolatok kora, ettől az időszaktól kezdve váltak a válások egyre gyakoribbakká, mégpedig meghatározott minták alapján. Mint minden, ez sem a többségi társadalom életviteléből adódóan alakult ki, hanem az egykori hollywoodi sztárok nyújtották a „követendő” mintát. Ez az okkult világ teljes mértékben befolyásolja az emberi társadalmat, ezáltal az évtizedek folyamán a sztárok vagy vezércsillagok (ma már inkább celebek), akiket a társadalom túlnyomó része istenként követ, egyik napról a másikra követendő és mindent meghatározó példává váltak.

A színes magazinok valójában ennek köszönhették a létüket és a sikerüket, hogy tartalmukat ebből a kincsesbányából merítették. Hetente hozták, színesben, címoldalon, hogy ki kitől, azaz melyik csillag kitől vált el, vagy kivel került közelebbi viszonyba. Külön reklámhadosztály alakult, és többnyire a magazinokat olvasó nőket célozta meg. A nők pedig elhitték, hogy ha ők is azt teszik, amit a sztárok, akkor az ő életük is ragyogó csillogássá válik.

A jól idomított emberek ugyanis, amíg van elég pénz a fogyasztói társadalom rendszerében, és amíg nap mint nap tele lehet hazudni a fejüket a jólét illúziójával, addig szívesen maradnak az anyagias világban, és felhagynak akár a gyermeknemzéssel is. Napjainkra ennek a jól körülhatárolható kör által sugallt propagandának köszönhető, hogy a férfiak és a nők csakis kizárólag az anyagi javakat hajszolják, mivel a forgatókönyv szerint ezáltal sokkal kisebb lesz az esélye, hogy gyermekeket vállaljanak, mert az gazdaságilag csak nehezék.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..