home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Mit nyújt a falu télen?
Kónya-Kovács Otília
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám
Mit nyújt a falu télen?

Ismét összefogott a Dűlőutak szorgos népe — így lehetne legrövidebben hírt adni arról a muzslyai nemzetközi kiállításról, amely a helybeli Fókusz M — fejlesztési és tájékoztatási központ szervezésben jött létre. Mintegy 100 kiállító mutatkozott be a Téli ízek fesztiválján, azaz a kialakulóban levő klaszter tagjainak a kiállításán.

A rendezvényt msgr. dr. Német László megyés püspök áldotta meg. Az egybegyűlteket a házigazda szerepében mgr. Hallai Zoltán, Muzslya tanácselnöke üdvözölte, a szervezők nevében pedig Madarász Gyula, a Császárkert Kft. igazgatója, a Fókusz M — fejlesztési és tájékoztatási központ elnöke köszöntötte őket. A tanácselnök kiemelte: ez a kis közösség bemutatta, hogy képes kihasználni a falu adta lehetőségeket, ebből vállalkozást is tud teremteni, a jövőben pedig szervezetten léphet majd fel a piacon. Madarász Gyula pedig arról beszélt, hogy a vidék népe szeret a falun élni, itt akar boldogulni családostul. A főcél az volt, hogy bemutassák ország-világ előtt, mi mindent tud a falu nyújtani télen.

A rendezvényt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban a muzslyai kiállítókkal már több helyszínen is találkozott.

— Mindezeken a helyeken azért láthattuk egymást, mert megvan az ambíciónk, hogy megteremtődjenek a továbblépés, az előrehaladás lehe-tőségei. Szeretnénk gratulálni és köszönetet mondani mindazoknak, akik munkát, hitet vittek ennek az elképzelésnek a megvalósításába. Hadd mondjam el azt is, hogy az elkövetkező hetekben nekilátunk egy tervezésnek: papírra szeretnénk ugyanis vetni a vajdasági magyar közösség térség- és gazdaságfejlesztési elképzelését és programját. Úgy vélem, hogy az, ami az utóbbi időben Muzslyán történt, kiváló példa arra, hogy mire képes az ember, ha elszigetelten él, ráadásul igen mostoha körülmények között, de ügybuzgó, hisz magában és elkötelezi magát a munkájának. Egészen biztos, hogy a muzslyai jó példát állít elénk, amikor ezt az elképzelésünket papírra vetjük — magyarázta Pásztor István.

A Téli ízek fesztiváljára többek között ellátogatott Kovács Elvira, a VMSZ parlamenti képviselője, Juhász Bálint tartományi gazdasági segédtitkár, Dobai János tartományi urbanisztikai és ökológiai segédtitkár, Juhász Attila tartományi képviselő, mgr. Milan Radovanović, a nagybecskereki Regionális Gazdasági Kamara elnöke, Miroslav Đurić, a nagybecskereki vállalkozók egyesületének elnöke és Goran Kovačević, a Gomex üzletlánc igazgatója. 

A manifesztáció három napján az állattenyésztés, a tejtermelés, a virág- és zöldségtermesztés a vidékfejlesztés témakörében több szakmai előadásra is sor került. A helybeli civilszervezetek képviselőinek és az érdeklődő fiataloknak pedig projektumíró tanfolyamot szerveztek.

Ezen a fesztiválon már előterjesztették a Muzslyán megrendezésre kerülő, jubileumi, XXX. Aratóversenyt, és egy másik nagy-méretű rendezvényt, az új kenyér ünnepét, amelynek az előkészületei már folyamatban vannak.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..