home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Mit nézzen a gyerek?
(Összeállította: vas)
2014.01.08.
LXIX. évf. 2. szám
Mit nézzen a gyerek?

Mit tehetünk, ha szeretnénk megóvni a gyereket a televízióból áradó erőszaktól? „Bezzeg amikor mi voltunk gyerekek, nem voltak ilyen durvaságok a mesefilmekben!” — mondjuk egyre gyakrabban, amikor szembesülünk egy-egy gyerekeknek szánt rajzfilmmel. Szerencsére az interneten számos olyan mese elérhető, amelyet még mi néztünk. Ezeket ma is bátran ajánlhatjuk csemetéinknek.

Pom pom meséi

„Picur, megvárhatlak?” — teszi fel a kérdést minden epizódban Pom Pom, akiről senki sem tudja pontosan, hogy micsoda. Lehet egyujjas kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, de akár papucs orrán pamutbojt is. Emlékszünk még Gombóc Artúrra és arra, hogy hányféle csokit szeretett?

Frakk, a macskák réme

Irma néni két cicája — Lukrécia és Szerénke — boldogan éltek, amíg meg nem jelent a ház körül Frakk, a vizsla. Károly bácsi kutyája egy perc nyugtot sem hagy a kényes macskáknak.

Lolka és Bolka

Két testvér kalandjait meséli el a lengyel Lolka és Bolka című sorozat. Rengeteg epizód készült belőle, ha visszaemlékezünk, éveken át néztük őket délelőttönként a tv-ben.

Futrinka utca

A Futrinka utcát állatok népesítik be, természetesen hangzatos neveket viselve: Cicamica, Morzsi kutya, Sün Sámuel, Kuvik Kelemen, Liba Leontin, Kacsa Karola, Egerentyű család. Az egyetlen nem állati szereplő Böbe baba, a kislány, aki egy ismeretlen feladótól különös módon, dobozban érkezik a Futrinka utca újságjának, a Csőrnek a szerkesztőségébe.

A nagy ho-ho-horgász

A zsákmány megszerzéséért mindenre elszánt nagy ho-ho-horgász és legfontosabb barátja, a Főkukac kalandjait meséli el ez a magyar sorozat. Horgászunk fáradhatatlanul küzd azért, hogy végre fogjon valamit, ám ez sosem sikerül neki.

A kisvakond

Lehet-e a Kisva-kondnál kedvesebb és szerethetőbb figurát elképzelni? Ugye, hogy nem? Ismerkedik a természettel és az őt körülvevő világgal, közben pedig bajba kerül, ám a befejezés szerencsére mindig happy end.

Mazsola és Tádé

Mazsola, a nagytesó nem nagyon bírja a kistesót. Megbarátkozik ugyan a gondolattal és a tesóval is, aztán persze belerángatja a kicsi, naiv és „rózsaszín” Tádét minden olyasmibe, amit a végén jó másvalakire fogni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..