home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mindennapi kenyerük
Csermák Zoltán
2017.03.09.
LXXII. évf. 10. szám
Mindennapi kenyerük

Jótékonysági akcióról a Térképben

A magyar közmédia külhoni tematikájú műsora, a Térkép egy szatmárnémeti karitatív kezdeményezést mutat be. A szervezők – a riport nyomán – a nemes cél további támogatását várják.

A nagyböjti időszak az elcsendesülés, és az emberek felé fordulás időszaka. Számos jótékonysági akció – így egy szamárnémeti kezdeményezés is – ezen időszakban indul. Nem kell hozzá nagy befektetés, egy falra szerelt láda, egy kis empátia, és máris rászoruló családok lakhatnak jól. A városban egy helyi alapítvány vezetője – a ruhagyűjtések mintájára – elindította az úgynevezett kenyeres láda akciót.

Az ötletadó Maurer Róberttel két évvel ezelőtt ismerkedhettek meg a Térkép nézői. Családi alapítványa a térségben élő hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozik. Rendszeresen visznek játékokat, tanfelszereléseket például olyan nehéz körülmények között működő vidéki óvodákba, ahol nem jut pénz a fejlesztésre. Maurer szakápolói végzettséggel rendelkezik, ennek nyomán mentőautójával, s orvosi felszereléssel a nehézsorsú betegek helyzetén is javítani kívánnak. Az újabb szociális ötlete az éhezőket gyámolítja.

Többek között az a cél vezérelt, hogy még több rászorulóhoz jusson el a napi kenyér – osztja meg indítékát a szervező. – Minden nap kiürül a ládikónk, mi pedig rendszeresen feltöltjük friss kenyérrel. Örülünk, hogy nagyon pozitív a város lakóinak a visszajelzése, és sokan segítenek.”

A Maurer Alapítvány azt szeretné, hogy minél többen felfigyeljenek a kezdeményezésre, és egyre több helyre kerülne ki a kenyeres láda. Egy bizonyos, lesz hely bennük a vekniknek, s a ládafiában a kiscipóknak…


Adás: 2017. március 11., szombat (Duna 11.30)
Ismétlés: másnap (Duna World 10.30)
Műsorvezető: Kozári Réka
Szerkesztők: Egyedi Bernadette, Egyedi Zsolt
Felelős szerkesztő: Merkl László
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..