home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mindenkit szeretettel vár a Jézus Barát Gyalogtúra
Fehér Márta
2023.06.01.
LXXVIII. évf. 22. szám
Mindenkit szeretettel vár a Jézus Barát Gyalogtúra

Óbecse, a Páduai Szent Antal-plébánia lesz az idei Jézus Barát Gyalogtúra helyszíne. A vajdasági magyar katolikus gyerekeknek szervezett nyári táborba már lehet jelentkezni, a határidő június 22-e.

Boldogok az irgalmasok (Mt 5,7) — ez az idei rendezvény vezérgondolata.

— Az idei tábor témája az irgalmasság. Az első napon az Isten irgalmas velem témát járjuk körbe, a másodikon az Irgalmas vagyok magamhoz, a harmadikon pedig az Irgalmas vagyok a testvérhez alcímek kapcsán fejtjük ki a gondolatainkat. A csoportvezetőkkel — az idén először — szervezünk egy nagy méretű lelkigyakorlatot Tóthfaluban június második hétvégéjén, amikor is elmélyítjük a témához kapcsolódó tartalmakat, melyeket aztán ők a gyerekek nyelvére „lefordítva” adnak át a tábor résztvevőinek. A fizikai próbatételt a környező településekre, illetve a Tisza-partra tervezett gyalogtúrák képviselik majd — mondta ft. Balcsák Szilárd szabadkai plébános, a tábor szervezője.


A felvételek a tavalyi szenttamási Jézus Barát Gyalogtúrán készültek (forrás: https://www.facebook.com/jezusbaratgyalogtura)

Július 11-én kezdődik az első tábor, és 15-én, szombaton, a délelőtti órákban ér véget, míg a második turnus július 17-étől 21-éig tart majd. Ebben az évben is a befejezett ötödik osztály az alsó korhatár, a felső pedig a betöltött tizennyolcadik életév. Az érdeklők ft. Balcsák Szilárd atyánál jelentkezhetnek a balcsakszilard@gmail.com e-mail-címen, vagy pedig a helyi hitoktatóknál. Az aláírt jelentkezési lappal lehet regisztrálni.

— Isten mindig annyit ad, amennyire szükségünk van, így mindenkinek lesz helye, aki jelentkezik — fogalmaz az ötletgazda, aki 2003-ban azzal a céllal szervezte meg az első tábort, hogy lehetőséget adjon a fiataloknak, hogy megerősödjenek az önértékelésükben, hogy megismerjék Jézus Krisztust, az élő Isten fiát, a mi Megváltónkat, és hogy egymással találkozzanak, barátkozzanak.

Július elején Határhelyzetek elnevezéssel lelkigyakorlattal egybekötött kerékpártúrát tartanak tizenhét—harmincöt évesek számára a szlovéniai Kranjska Gorába — elsősorban csoportvezetőknek, ám mindenkit szeretettel várnak. A jelentkezési határidő június 15-e. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..