home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Mindenekelőtt a gyermekeinkért
Perisity Irma
2006.10.25.
LXI. évf. 43. szám
Mindenekelőtt a gyermekeinkért

Csak a joghurttól lesz ilyen erős a gyerek - SZABÓ Attila felvételeHuszonhat évvel ezelőtt határozta meg az élelmezési világszervezet, hogy október 16-a az élelmezés világnapja, és azóta világszerte ezen a napon alkalmi rendezvényeken esik szó a helyes táplálkozásról.Szabadkán az Egészségvé...

Csak a joghurttól lesz ilyen erős a gyerek - SZABÓ Attila felvétele

Huszonhat évvel ezelőtt határozta meg az élelmezési világszervezet, hogy október 16-a az élelmezés világnapja, és azóta világszerte ezen a napon alkalmi rendezvényeken esik szó a helyes táplálkozásról.
Szabadkán az Egészségvédelmi Intézet e dátum kapcsán már hagyományosan ünnepségsorozatot szervez. Az idén került sor nyolcadik alkalommal Az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenységek elnevezésű fesztivál megszervezésére. Mint a szervezőktől hallottuk, elsősorban azzal a céllal, hogy már a gyermekeinkkel megismertessük az egészséges táplálkozás, a testmozgás fontosságát, hiszen ezek a tényezők meghatározói az egészséges életnek. A csaknem két hónapos előkészületek nem történtek hiába. Október 16-án benépesedett a színház előtti tér, a rögtönzött sátrak megteltek tartalommal: ingyenes cukor- és koleszterinszint-vizsgálatot tartottak, testsúlyt és vérnyomást mértek, a szabadkai gyógyszertárak új gyógyszereket mutattak be, a rendezvény számos támogatója kiállította terméket, sőt meg is vendégelte az érdeklődőket.
A célnak megfelelően gyermekekből volt a legtöbb. Rajzokat készítettek a tér aszfaltjára az egészséges termékekről, kipróbálták erejüket a szabadkai tejgyár Supermanjével stb. A városháza előcsarnokában kiállítás nyílt, ugyanis a szervező minden eddigi fesztiválon megszervezte a gyermekek számára a képzőművészeti és irodalmi pályázatot. A téma: a helyes táplálkozás. Az idén összesen 603 alkalmi rajz és csaknem 60 írás érkezett a pályázatra. Minden kategóriában értékelték a beküldött munkákat, a díjazottak az elismerő oklevelet és ajándékcsomagokat október 17-én, bensőséges, alkalmi műsor keretében vehették át, amelyet a szervezők a Jadran termében tartottak meg telt ház előtt. Vendégként jelen voltak a Kolevka neveltjei is, s az előadás után almát majszolva hancúroztak társaikkal. Ez a két nap az övéké volt, a gyermekeké elsősorban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..