home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Minden érvényes pályázatot benyújtott iskolai csoport utazhat
(MTI)
2023.09.15.
LXXVIII. évf. 37. szám
Minden érvényes pályázatot benyújtott iskolai csoport utazhat

Idén 1500 érvényes pályázat érkezett a Határtalanul programra, amelyek közül első körben 997 pályázat részesült támogatásban.

Potápi Árpád János közleményében az áll, tekintettel a program nemzetpolitikai szempontból kiemelt jelentőségére, a támogatottak körét kibővítik, így valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be, támogatásban részesül és megvalósíthatja tervezett külhoni kirándulását.

Az államtitkár emlékeztetett: a 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy a magyar közoktatásban tanuló minden diák tanulmányai során legalább egyszer eljusson egy-egy határon túli területre a magyar kormány támogatásával. A program indulása óta már több mint félmillió magyarországi iskolás kapott lehetőséget erre.


Fotó: MTI / Soós Lajos

A bővítésnek köszönhetően az idei tanévben több mint 47 ezer magyarországi iskolás utazhat határon túlra a magyar kormány által támogatott osztálykirándulás keretében.

Mivel a Határtalanul program kiemelt szerepet játszik a gyerekek magyarságtudatának erősítésében és a külhoni magyarságot érintő ismereteik bővítésében, így a program támogatása, erősítése a jövőben is fontos nemzetpolitikai feladat marad.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..