home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Minden csapat jutalomban részesült
Kónya-Kovács Otília
2012.07.11.
LXVII. évf. 28. szám
Minden csapat jutalomban részesült

Muzslyán megtartották a hagyományos, XXIX. aratóversenyt. Az egybegyűlteket elsőként Hallai Zoltán tanácselnök, majd Aleksandar Marton tartományi képviselő köszöntötte. Az alkalmi műsorban fellépett a Rozmaring citerazenekar, a Tiszavirág tánccsoport, valamint a vegyes kórus és a citerazenek...

Muzslyán megtartották a hagyományos, XXIX. aratóversenyt. Az egybegyűlteket elsőként Hallai Zoltán tanácselnök, majd Aleksandar Marton tartományi képviselő köszöntötte. Az alkalmi műsorban fellépett a Rozmaring citerazenekar, a Tiszavirág tánccsoport, valamint a vegyes kórus és a citerazenekar. A megmérettetésnek ezúttal az Ispánovics-féle etnotanya adott otthont. A helyszínre érkezve Janez Jelen atya megáldotta az aratásra váró parcellákat és a csapatok tagjait, majd Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő megnyitotta az ünnepséget.
Az versenyre 17 csapat nevezett, a helybelieken kívül Nagybecskerekről, Lukácsfalváról, Tordáról, Szabadkáról, Valkaisorról, Nagyfényről, Szajánból, Székelykevéről és Tavankútról érkeztek az érdeklődők. Az első helyezést a Dužijanca I. csapata szerezte meg Kujundžić Stipan kaszás vezetésével, második az Emán Pál kaszás vezette muzslyai csapat lett, a harmadik helyre pedig a tordai Orgonavirág került. A zsűri értékelése szerint a csapatok teljesítménye között csak árnyalatnyi különbségek voltak, ezért mindegyik kiérdemelt valamilyen jutalmat. Díjazták a legeredetibb öltözéket, a legjobban kikalapált kasza gazdáját, a legrokonszenvesebb csapatot, valamint a legidősebb és a legfiatalabb tagot, továbbá a legszebben feltálalt reggelit, a legszebb tarlót és keresztet, a legvidámabb csapatot.
Az idei eseményt több rendezvénnyel is gazdagították, volt etnokiállítás, a helyi és környékbeli termelők bemutatták termékeiket, a kézimunkázók, a MAKK köré tömörülő amatőr festők, valamint gyermekek alkotásaiból kiállítást állítottak össze. A látogatók a jófajta borokon és pálinkákon kívül mangalicatöpörtyűt is kóstolhattak. A rendezvény ezúttal sem múlhatott el a muzslyai tűzoltók éber figyelme és tűzvédelmi felügyelete nélkül. A jól végzett munka után a társalgás, szórakozás, mulatás késő estig tartott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..