home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Milyen fürdőszobát álmodjunk?
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.02.23.
LXXVII. évf. 7. szám
Milyen fürdőszobát álmodjunk?

Az idei év divatja a fürdőszoba-burkolatok terén az egyedi, a légies és az elegáns. Írásunkban ezeket az irányzatokat mutatjuk be részletesebben.

Aranyos elegancia

Ez nem arra utal, hogy a stílus kedves, bájos, csupán a színre, az arannyal fűszerezett belvilágra, melyben az elegancia létfontosságú. Az elegáns vonal egyik képviselője a klasszikus fekete-fehér kombináció, mely soha meg nem unható, és melyet a fürdőbe is nyugodtan beépíthetünk. Biztosra vehetjük, hogy nem nyúlunk mellé. Ha a kívánt cél az elegáns és a nagyvonalú, akkor nyugodtan választhatunk márványt vagy márványhatású burkolócsempét, melyet arany dekorációval ötvözzünk. Válasszunk hozzá dizájnszanitereket vagy arany csempeberakásokat. Ez utóbbi igen merész lépés, ám a végeredmény valóban különlegesen dekoratív és dinamikus lesz. 

A másik szintén elegáns vonal, mely még modernebb megjelenést kölcsönöz a fürdőnknek, a márványfelületek variálása natúr burkolattal. A fahatású burkolólapok népszerűsége továbbra is nagy, és ha arannyal kombináljuk, a végeredmény igazán különleges. A meleg fahatású padlócsempe — melyet falon is használhatunk — remekül oldja a márvány ridegségét, a luxus érzetét pedig a kifinomult, arany apróságokkal érhetjük el.

 

Légiesen natúr

Ha kis méretű, esetleg nem eléggé világos fürdőszobánk van, akkor válasszunk világos burkolatot. Ne tartsuk sterilnek a fehéret sem, mert könnyedén színesebbé, kellemes hangulatúvá tehetjük természetes anyagú kiegészítőkkel. A világos burkolólapokkal szellőssé, világossá varázsolhatjuk a fürdőnket.

A fényes burkolatot matt csempével kombináljuk, illetve mintásat is bevonhatunk, ezáltal valami egyedit létrehozva. Háromdimenziós lapokat is használhatunk, melyeknek hullámos mintázatuk van, és a vizes közeget imitálják. Ha vízszintes osztásuk van, tágasabbnak láttatják a teret. A fehér vagy világos falicsempét halvány csíkos mintázatú lapokkal tehetjük érdekesebbé.

 

Játsszunk az egyedi burkolólapokkal

A 3D hatású falicsempék töretlen népszerűségnek örvendenek — az egyik ilyen a hullámmintás, mely remekül illik a fürdőszobákhoz. De kombinálhatjuk halszálkamintával és egyszerű, sima lapokkal is. Egy-egy falat különleges formájú csempékkel emelhetünk ki. Érdekes lehet, ha több típust, stílust is vegyítünk egyetlen térben, de fontos eltalálni a színharmóniát és az arányokat. A padlóra helyezett nagy lapokkal a helyiség méretét hangsúlyozhatjuk. Apró fürdőben ne használjunk hatalmas lapokat.

A trendek tekintetében úgy tűnik, a minimalizmus továbbra is velünk marad, úgyszintén a szürke sokféle árnyalata, melyet bátran kombinálhatunk halványabb, illetve erősebb színekkel.

Egy halvány burkolaton (például bézsen, szürkén) kiemelkedően jól mutatnak az erőteljes kontúrokkal bíró bútorzatok. Ebben a formában is előhozhatjuk a játékosságot, mégpedig a halvány burkolatcsaládnak egy ugyancsak visszafogottan mintázott tagjával dekoratív berakást készíthetünk, mellyel egyedivé tehetjük a helyiségünket.

Mindent összevetve: egyedi, elegáns és légies fürdőt tervezzünk magunknak, de fontos szempont, hogy a lakásunk stílusához is illeszkedjen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..