home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Miloš Vučević lesz a szerbia kormány elnöke
2024.03.30.
LXXIX. évf. 13. szám
Miloš Vučević lesz a szerbia kormány elnöke

Aleksandar Vučić szerb államfő közzétette, hogy Miloš Vučevićet javasolja az új szerbiai kormány élére. A hírt 17 órakor Instagram és Facebook-bejegyzésben közölte. Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt elnöke korábban is felelős tisztségeket látott el, kormányalelnök és védelmi miniszter volt.

Aleksandar Vučić egy nappal ezelőtt beszédet intézett a polgárokhoz, amiben kiemelte, Szerbia magas árat fizet az ország katonai semlegességéért, az ukrajnai konfliktushoz való hozzáállása miatt és azért, mert elítéli a szuverén ország elleni támadást, de nem csatlakozik a szankciókhoz. Hozzátette, a szerb nép állandó nyomásnak van kitéve Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában is.

Szerbia elsődleges érdeke a béke, de a szabadság az, ami nélkül ez nem megy, mondta a szerb államfő. A problémák ellenére Szerbia kész a további párbeszédre, és ezzel kapcsolatban a jövőbeni kormány és minden parlamenti párt, beleértve az ellenzékieket is, véleményét kikéri.

Az ország gazdasága erősödik, az infláció csökken – mondta Aleksandar Vučić, aki Szerbia EU-csatlakozásának fontosságáról is beszélt. Úgy értékelte, ezt most jelentősen hátráltatja az ukrajnai háború.

Forrás: Közösségi média, Pannon RTV  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..