home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Miller Dávid megérkezett!
Zvekán Péter
2022.01.28.
LXXVII. évf. 3. szám
Miller Dávid megérkezett!

A médiának még mindig nagy hatalma van, és Miller Dávid pályafutása is egy tökéletes példa erre. Ő ugyanis az ismert színész és énekes, Miller Zoltán, valamint Ulmann Mónika fia, a szintén ismert Miller Lajos operaénekes unokája — szóval a családban keményen ott van a művészi vonal. Már csak ezért sem meglepő, hogy Dávidot is vonzza a szereplés.

Noha már néhány évesen jelentős érdeklődést mutatott a zene iránt, életében ez csak sokkal később jutott fontos szerephez. Tinédzserkorában például versenyszerűen úszott, de vízilabdázott is — sőt még a küzdősportok világában is kipróbálta magát. Mindezek mellett viszont egy dologban biztos volt: színész akar lenni, ezért tanulmányait a London School of Dramatic Arton végezte el 2016-ban, és valóban színész lett.

Esetében a tehetség párosult a jó háttérkapcsolatokkal, így már 2017-ben lehetősége volt az első filmes szereplésre a Pappa Pia című filmben, fél évre rá pedig szerepet kapott a Magyarországon forgatott külföldi produkcióban, a Vörös verébben. Ezután elkezdett több magyarországi produkcióban is szerepelni. Olyanokban, mint a 200 első randi, az Alvilág, a Jófiúk, a Mellékhatás, és még sorolhatnám. Az igazi áttörés azonban még ennyi munka után sem érkezett meg. Ehhez ugyanis szükség volt a média erejére.

2020-at írtunk, amikor azzal a felkéréssel találta magát szemben, hogy vezesse az RTL Klub Reggeli című műsorát. El is vállalta, és akkor valószínűleg még ő sem gondolta, hogy ez mekkorát fog dobni a karrierjén. A történet azonban itt nem ér véget, csak ezután következett ugyanis az igazi bumm, akkor, amikor eleget tett egy újabb felkérésnek: versenybe szállt az Álarcos énekes vetélkedőben. Ennek a műsornak az a lényege, hogy ismert emberek lépnek a színpadra álarcban, és előadnak egy dalt, a zsűrinek pedig ki kell találnia, hogy ki rejtőzhet a maszk mögött. Dávid esetében azért voltak gondban, mert addig a nagyközönség még nem hallotta őt énekelni, így fogalmuk sem volt, kit rejthet a banán. Végül Dávid megnyerte a versenyt, és ez zenei téren kellő löketet adott az önbizalmának, így ezután elkezdtek megjelenni a saját dalai.

Mindeközben nemcsak a zenei karrierje kezdett felfelé ívelni, hanem a műsorvezetői is. 2021-ben ugyanis már ő lett az X-Faktor műsorvezetője, így szép lassan elérte azt, hogy még az is megismerje, aki esetleg addig még nem hallott róla. Ebben a pillanatban már egyértelműen országos és országon túlnyúló ismertségről beszélünk, hiszen sorozatok, filmek, műsorvezetések és immár zenei felvételek is állnak a háta mögött.

Miután már ismert lett, és az is kiderült, hogy énekelni is tud — nem is akárhogyan —, mint említettem, elkezdett dalokkal jelentkezni. Az első olyan száma, amely ismert lett, a Süt a nap címet kapta, és mint kiderült, ez nem direkt utalás édesapja szintén Süt a nap című felvételére, hanem egy teljes véletlen, és ha már megtörtént, úgy maradt. Itt egyszerűen arról van szó, hogy a szövegíró nem is gondolt bele, hogy a cím már foglalt, neki véletlenül éppen ugyanez jutott eszébe. A szerzemény nem rossz, de még nem is az igazi — olyan laza kis popdal lett. Aztán decemberben felkerült a netre egy új szám, a Csend. Meghallgattam, és ekkor éreztem azt, hogy Miller Dávid megérkezett. A Csend ugyanis minden szempontból megfelel egy mai, sikeres, menő popslágernek. Jó a vokál, a ritmus és a szöveg, kemény alapja van, kellőképpen modern, egyszerűen telitalálat. Miller Dávid befutott.

Kép: 24.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..