home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Mikulás, Mikulás…
Bacsik Lőrinc Natália
2022.12.08.
LXXVII. évf. 49. szám
Mikulás, Mikulás…

December 3-án, a délutáni órákban a magyarcsernyei gyermekek izgatottan tekintgettek a bejárati ajtók felé, hiszen a Mikulás és segítői 17 óra tájban elindultak, hogy megajándékozzák őket.

Bicók Lilla, a Magyarcsernyei Ifjúsági Klub elnöke a következőket mondta az eseménnyel kapcsolatban:

— A Magyarcsernyei Ifjúsági Klub kisebb megszakításokkal ugyan, de 2008-tól szervezi meg a Mikulás házhoz megy! elnevezésű programot, mely a szervezet kiemelt jelentőségű rendezvénye. Mindeddig a szülők állták a csomag árát, az idei évben viszont a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. segítségével és támogatásával mi állítottuk össze. Összességében 87 gyerkőc kapott ajándékot, a csecsemőktől a nyolcadik osztályos tanulókig. A csomag édességet, rágcsálnivalót, játékot vagy könyvet rejtett. A szülőknek nem kellett érte semmit fizetniük. Köszönetet mondanánk Šijuk Csillának és Oláh Elvirának, a magyarcsernyei egészségház dolgozóinak, valamint a Csúcs-boltnak, hogy segítettek a nevek és a csomagok összeállításában. Úgy hiszem, nem kell külön ecsetelnem, hogy milyen felemelő érzés volt látni a gyerekek arcát, amikor megérkezett hozzájuk a Mikulás. Az a mosoly felbecsülhetetlen ajándék volt részünkre. A csomag szétosztásában a klub tagjai vettek részt, három csoportban jártuk körbe a falut.

December 4-én Tóbán, a Szentháromság-templomban, majd a kisoroszi Szent Péter és Pál katolikus templomban, valamint a magyarcsernyei Szent Ágota-templomban várták a gyerekek a Mikulást. A fehérszakállú Szent Miklós püspök életéről mesélt a gyermekeknek, szülőknek, majd megkérte a jelenlévőket, mondjanak verset, vagy énekeljenek. A Mikulás igazán elégedett lehetett, hiszen hosszú sorban álltak a bátor csemeték, hogy megmutassák, milyen szép dalt, verset tanultak meg erre az alkalomra. Az édességet, gyümölcsöt tartalmazó csomag átvétele után a közös csoportkép sem maradt el.

Fényképezte: Bacsik Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..