home 2023. október 04., Ferenc napja
Online előfizetés
Miért?
(T. T.)
2004.11.24.
LIX. évf. 47. szám
Miért?

Zeman Magda, Dániel édesanyja elmondta, hogy fia a végzetes napon reggel fél hétkor elment Szebasztiánékhoz egy tehergépkocsi rakományát lepakolni, mely munkáért hetven eurót kaptak volna fejenként. Magda délután fél kettőkor felhívta a fiát, beszélgettek néhány szót, majd Dániel, megígérte...

Zeman Magda, Dániel édesanyja elmondta, hogy fia a végzetes napon reggel fél hétkor elment Szebasztiánékhoz egy tehergépkocsi rakományát lepakolni, mely munkáért hetven eurót kaptak volna fejenként. Magda délután fél kettőkor felhívta a fiát, beszélgettek néhány szót, majd Dániel, megígérte az édesanyjának, hogy este hét órára haza fog érni.
- Szebasztián előző nap eljött hozzánk, és megkérte a fiamat, hogy másnap menjen el hozzá dolgozni. Mivel másnap halottak napja volt, a fiam megkérdezte tőlem, hogy nem okoz-e problémát, ha elmegy Szebasztiánékhoz dolgozni. Annyit mondtam neki: fiam, ahogy gondolod, én nem ellenzem. Kedden reggel elment, és nem jelentkezett többet - tudom meg Magdától.
Dániel jól tanult, ha néha be is csúszott egy-két rossz osztályzat, azt igyekezett minél gyorsabban kijavítani. Szorgalmas, szófogadó, víg kedélyű fiú volt, ha valahol elmaradt egy kicsit, akkor mindig jelentkezett, és megnyugtatta édesanyját. Szebasztiánt nem régóta ismerte, Dániel egyik osztálytársnőjének udvarolt, így ismerték meg egymást.
- Kedden délután négy óra körül eljött hozzám Szebasztián, és megkérdezte, hogy miért van kikapcsolva a fiam mobiltelefonja. Én a fiút behívtam a házba, kávét főztem neki, nem vettem rajta észre semmi gyanúsat. Kérdésemre - mivel a munkából nem lett semmi -, hogy mit csináltak reggel héttől délután kettőig, az volt a válasza, hogy aludtak. Egy kicsit meglepődtem a dolgon, de viccnek vettem az egészet. Szebasztián szerint a fiamat délután kettő körül valaki felhívta, erre elment valahova. Gondoltam, hogy biztosan valamelyik barátjánál van, számítógépeznek, és kikapcsolta a telefonját. Szebasztián megitta a kávét, szépen elbúcsúzott, és elment - meséli az édesanya.
Az édesanya - aki egyedül nevelte a fiát -, állítása szerint Dánielnek sok barátja volt, de Magda egyikükről - így Szebasztiánról - sem feltételezte, hogy képes ilyen szörnyűség elkövetésére. Az édesanya azóta állandóan azt kérdezgeti magától: MIÉRT kellett mindennek megtörténnie? Magda egyetlen kívánsága, hogy megtudja a gyilkosság indítékát, hiszen ők ketten Dániellel megígérték egymásnak, hogyha valamelyikükkel valami történik, akkor addig nem nyugszanak, amíg a teljes igazságot ki nem derítik. A gyilkosság indítékát még mindig homály fedi...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..