home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Miénk a város!
(T. T.)
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám
Miénk a város!

A külhoni magyar kisiskolások éve alkalmából a KIM Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával meghirdette a Miénk a város! elnevezésű online játékát óvodások és kisiskolások részére.

A játékba számos vajdasági gyermek kapcsolódott be, esélyt adva ezzel óvodai csoportjának vagy iskolai osztályának arra, hogy megnyerje a 100 000 forint értékű játéksarkot. A Kárpát-medencében ötvenegy óvoda és iskola — ebből tizenegy a Vajdaságban található — nyerte meg a Csodasarok ajándékcsomagot. Hétfőn Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár asszony a hajdújárási Petőfi Sándor és a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában adta át a nyereményeket a hajdújárási első osztálynak, valamint a csantavéri elsősöknek és óvodásoknak. A többi vajdasági iskola Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa révén kapja meg a Csodasarkot. Az online játékban különféle ügyességi, műveltségi és logikai feladatokat kellett megoldani, gyurmából mesefigurát kellett készíteni, vagy egy mesét kellett befejezni.

— Több mint 2000 — hat és tíz év közötti — gyerek játszott velünk, és nagyon sok kis elsős nyerte meg a Csodasarkot osztálya számára szerte a Kárpát-medencében. A külhoni diákok természetesen megtartják a jutalmat, a magyarországi gyerekek pedig kiválaszthatnak egy külhoni osztályt, melynek átadhatják az ajándékokat. Fontos, hogy ezáltal is erősítsük a gyerekekben az összetartozás érzését, és hogy büszkék legyenek saját teljesítményükre, mellyel még a közösségüket is tudják segíteni — mondta Répás Zsuzsanna.

A csomagban különféle képességfejlesztő játékok, mesekönyvek kaptak helyet, és a gyerekek nagy örömmel nézegették őket.

Répás köszönetet mondott az MNT munkatársainak, valamint a pedagógusoknak a programsorozatban való részvételért, majd azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint 2014-ben a felső osztályok támogatására helyezik a fő hangsúlyt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..