home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Micsoda pálfordulás!
(—)
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám
Micsoda pálfordulás!

Tony Blair volt brit miniszterelnök a szerb kormány tanácsadója lett. Blair annak az Aleksandar Vučićnak fog tanácsokat adni, aki a bombázások idején a legdurvább vádakkal illette. Mint ismeretes, a brit miniszterelnök a tizenhat évvel ezelőtti bombázások legfőbb szószólója volt.

Vučić egykor szerkesztője volt egy olyan könyvnek, amelyet pártelnöke, a háborús bűncselekményekkel vádolt Vojislav Šešelj írt, és amely már címében is gyalázta a brit politikust. A The Guardian brit napilap értesülései szerint Blair és Vučić egy londoni politikai tanácsadó cég által nyélbe ütött, az Egyesült Arab Emírségek által finanszírozott szerbiai ügylet révén került ugyanarra az oldalra. Így — akárcsak Gusenbauer egykori osztrák kancellár esetében — most is egy oldalra került az európai bal- és a balkáni szélsőjobboldal.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..