home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Mi fán terem a fabatka?
(Tha)
2009.06.10.
LXIV. évf. 23. szám

Ötödik alkalommal szerveztek Civil Napot Zentán. A tömeges és rendkívül jó hangulatú rendezvény keretében tartották meg a II. Nemzetközi Civil Börzét és Kiállítást is.Rácz Teodóra, a CI-FI Civil Információs Központ koordinátora elmondta: a Zenta községhez tartozó ''civilek” közül 35 je...

Ötödik alkalommal szerveztek Civil Napot Zentán. A tömeges és rendkívül jó hangulatú rendezvény keretében tartották meg a II. Nemzetközi Civil Börzét és Kiállítást is.
Rácz Teodóra, a CI-FI Civil Információs Központ koordinátora elmondta: a Zenta községhez tartozó ''civilek” közül 35 jelent meg az eseményen, de rajtuk kívül mintegy húsz vajdasági és magyarországi szervezet is képviseltette magát.
- Az idén versenyekkel is vonzóbbá tettük a programunkat. A megmérettetésben háromfős csapatok - két gyermek és egy felnőtt - vehettek részt, a legjobbaknak szánt értékes nyereményeket az önkormányzat jóvoltából sikerült megvásárolnunk. A pontgyűjtés úgy történt, hogy el kellett menniük minden egyes szervezet sátrához, ahol bizonyos feladatok várták őket. Ezzel szemben a Fabatka-akcióba egyénileg is bárki bekapcsolódhatott. Fabatkát kérdések megválaszolásával, íjászkodással, a vöröskereszteseknél ''betegszállítás”-sal, de más ügyességi játékokban való jeleskedéssel is lehetett szerezni. Ennek az volt a lényege, hogy az összegyűjtött fabatkákat beválthatták a Fabatka-boltban lévő tárgyakra, amelyeket szintén a civil szervezetek adtak össze. Örömmel tapasztaltuk, hogy ebben az évben nemcsak jóval több civil szervezet jelentkezett be a találkozóra, de a látogatottság is növekedett. Nagyon sokan eljöttek megnézni, mi zajlik a város központjában lévő parkban, ami minden bizonnyal a csapatversenyeknek és a nyereményeknek is köszönhető, de a színpadon folyamatosan zajló művelődési műsornak is szép számban akadtak nézői - fejezte be nyilatkozatát az ifjú szervező, és sietve eltűnt a színes forgatagban.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..