home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Mezei Zoltán lesz az igazgató
re
2006.05.31.
LXI. évf. 22. szám
Mezei Zoltán lesz az igazgató

Elképzelhető, hogy hamarosan véget ér a szabadkai Népszínház magyar társulata körüli, a nyilvánosság körében igen nagy port felvert drámai történet. Miután lezárult a társulat igazgatója személyére vonatkozó pályázat határideje, május 26-án összeült a Népszínház Igazgatóbizottsága. Az ott m...

Elképzelhető, hogy hamarosan véget ér a szabadkai Népszínház magyar társulata körüli, a nyilvánosság körében igen nagy port felvert drámai történet. Miután lezárult a társulat igazgatója személyére vonatkozó pályázat határideje, május 26-án összeült a Népszínház Igazgatóbizottsága. Az ott megfogalmazódottakról nyilatkozik Siflis Zoltán, a bizottság elnöke:
- A szabadkai Népszínház Igazgatóbizottsága erélyesen tiltakozik az ellen a módszer ellen, amellyel az alapító, vagyis a helyi önkormányzat - az Igazgatóbizottság és a társulat tagjainak véleményét figyelmen kívül hagyva - tett ajánlatot az új igazgató személyére vonatkozóan, és kész tények elé állította az intézmény főigazgatóját. A történtek felkorbácsolták a kedélyeket, és súlyos feszültséget okoztak a társulatban is. Legutóbbi ülésén az Igazgatóbizottság kezdeményezte a Népszínház alapszabályának módosítását az alapítónál annak érdekében, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő a jövőben. Az alapszabályzat módosítása egyebek között magában foglalná, hogy csakis pályázat útján történhet az igazgató kinevezése. Az Igazgatóbizottság kéri továbbá az alapítót, hogy az alapszabályzat módosításában egyeztesse álláspontját a Magyar Nemzeti Tanáccsal.
Kérdésünkre, hogy végül is ki lesz a magyar társulat igazgatója, Siflis Zoltán a következőket mondta el:
- Mivel lezárult a pályázat, az Igazgatóbizottság döntését a társulat véleményére alapozta. Ennek alapján csak megerősíthetem, hogy támogatjuk a társulatnak azt az álláspontját, hogy az új igazgató Mezei Zoltán legyen. Az ő kinevezése a főigazgató, Ljubica Ristovski részéről hamarosan megtörténik majd - tudtuk meg Siflis Zoltántól.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..