home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Mezei Erzsébet a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj nyertese
2015.07.29.
LXX. évf. 30. szám
Mezei Erzsébet a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj nyertese

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) 2015. július 28-án megtartott ülésén döntött a 2015. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján a 2015. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Mezei Erzsébet székelykevei származású zentai grafikus, pedagógus és művésztelep-szervező kapja.

Mezei Erzsébet a képzőművészetet több irányból, több megfontolásból közelíti meg.

Grafikával 1989 óta foglalkozik, több mint két és fél évtizedet felölelő ópusza a vajdasági grafikusművészet megkerülhetetlen fejezete. Mély átéltségről tanúskodó grafikáival rámutat az őt foglalkoztató kérdésekre, olykor irányt is ad a megnyugvás felé. Kompozícióiban ott rejlik a megoldás, a kapaszkodó, a kivezetés szándéka.

Pedagógusként korszerű munkaformákkal és módszerekkel, közösségi és individuális oktatással fejleszti tanulóinak képességeit a kézművesség területén.

Pedagógiai munkája mellett azonban elismert művészi tevékenységet fejt ki keramikusként, valamint nemezzel és textilfestéssel is foglalkozik.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adjuk át 2015. szeptember 15-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.


Kattintson az alábbi képre, és olvassa el Gyurkovics Virág korábbi írását írását Mezei Erzsébet kiállításáról, melynek a Magyar Ház adott otthont:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..