home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Mester Gyula a Spartacus élén
(T. T.)
2014.09.24.
LXIX. évf. 39. szám

Újjáalakult a Spartacus Vasutas Sportegyesület, mely elnökévé Mester Gyula olimpiai bajnok röplabdázót választották. A minap megtartott sajtótájékoztatón Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács idegenforgalommal, ifjúsággal és sporttal megbízott tagja gratulált két, a Spartacusban nevelkedett sportolónak: a taskenti kötöttfogásúbirkózó-világbajnokságon aranyérmes Davor Štefaneknek és a spanyolországi kosárlabda vb-n ezüstérmes Nikola Kalinićnek, majd elmondta, hogy kinevezésekor több olyan gonddal szembesült, amely addig a szőnyeg alá volt söpörve.

— Mi ezeket a problémákat fel szeretnénk fedni, és meg szeretnénk oldani. A sportegyesület életében az első megszakítás 1981-ben volt, a második pedig 1998-ban, mely — mondhatjuk, hogy — a mai napig tartott. Az új egyesületet 25 olyan klub alkotja, amely annak idején is alapító volt — mondta Ostrogonac.

Saša Jevremov, a közgyűlés újonnan kinevezett elnöke kiemelte, hogy a sportolók szerény, jól nevelt emberek, akik csak annyit kérnek, hogy megfelelő körülmények között tudjanak edzeni és az eredményeik elismerésre találjanak, még ha ez egy-két szép szó formájában nyilvánul is meg. Tenni kellene valamit annak érdekében, hogy minél kevesebb sportoló hagyja el Szabadkát, hogy a tehetségek a városban maradjanak.

Mester Gyula elmondta: örül neki, hogy játékos-pályafutása után visszatér a szabadkai sportéletbe, és bízik benne, hogy közös erővel sikerül elérniük a kitűzött célokat, mint amilyen például a klubok hatékonyabb működése és a sportegyesület hírnevének, renoméjának a visszaállítása az azt megillető helyre.

— Öt évvel ezelőtt fejeztem be az aktív pályafutásomat, majd előbb a Spartacus férfi-, később a női röplabdacsapatának munkáját segítettem. Megpróbálunk a klubok számára jobb feltételeket teremteni, szeretnénk tenni annak érdekében, hogy több pénz jusson nekik. Szeretnék az iskolákban előadásokat tartani, beszélgetni a fiatalokkal, mit is jelent számukra a sport, és megpróbálnék hatni rájuk, hogy minél többet sportoljanak. A mai fiatalok már teljesen másmilyenek, őket főleg a technika világa érdekli, de ha a gyerekeknek csak a tíz százalékát sikerül a sport felé fordítanunk, már akkor is nagyon meg leszek elégedve — mondta Mester.

Újságírói kérdésre válaszolva, a szerb férfi-röplabdaválogatott világbajnoki szerepléséről elmondta, hogy nem úgy alakult, ahogyan a válogatott tervezte.

— Nehéz rendszer szerint folyt a vb. Nem tartjuk szerencsésnek, hogy az első szakaszban gyengébb csapatokkal kerültünk össze, a másodikban viszont igen erőseket kaptunk. Itt nem sikerült olyan játékot nyújtanunk, amilyet az emberek elvártak tőlünk, amilyet az évek során megszoktak a csapattól. Az olaszokat legyőztük, majd kikaptunk az amerikaiaktól, a franciáktól és az irániaktól. Végül a válogatott a kilencedik helyen végzett, és Igor Kolaković szövetségi kapitány be is nyújtotta a lemondását. Fiatal játékosaink nagyon tehetségesek, új kezdet előtt állunk, jövőre Európa-bajnokság, és remélem, hogy két év múlva ott leszünk a riói olimpián — zárta a beszélgetést Mester Gyula, a Spartacus Vasutas Sportegyesület igazgatóbizottságának elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..