home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Mesés makettek
(m. k. o.)
2013.04.30.
LXVIII. évf. 18. szám
Mesés makettek

„Jaj, nézd, itt a Szulejmán!” — és elragadtatva veszik körül az óvó nénik az újvidéki óvodások által készített Vidám gyermekkor nevű „meseillusztráció”-t, amely a Kiskakas gyémánt félkrajcárjáról szól ugyan, de valahogy mindenkinek a tekintete a gazdagon díszített török palotán akad meg, noha ötletes formában ott kacérkodik valahol a makett sarkában a kiskakas is.

Le a kalappal a szervezők, a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete és a kishegyesi Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény előtt, hogy a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Találkozójára ilyen lehetőséget is kiötlött — tudniillik, hogy a vajdasági óvodák ne csak a színpadon dramatizáljanak, hanem szabadjára engedve a képzeletüket, makett formájában is feldolgozzanak egy-egy népszerű mesét.

Nagy-nagy ámulattal és csodálkozással vettük körül valamennyien a sziporkázó alkotásokat, amelyek mindenféle anyagból és különféle technikákkal készültek. A zentai Hófehérke óvoda három alkotással is részt vett az alkalmi kiállításon Az öreg halász és nagyravágyó felesége jeleneteit feldolgozva. Az egyik makett édes és harapni való volt! Szó szerint — hiszen kalácstésztából formázták ki a hiú feleség által óhajtott várkastélyt. Az oromhegyesi Futrinka óvoda A kis gömböc mesét alakította át, úgymond háromdimenzióssá, nagyon ötletes megoldással. A moholi „bóbitások” Bors Péternek adtak alakot. Az óbecsei—péterrévei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény szorgos kezű nevelői és kispajtásai a Három kívánság című mese makettjével mutatkoztak be. Ugyancsak a zentai Hófehérke óvoda készítette el a magasba szökő Égig érő fát, melyet szívesen hazahoztam volna lakásdísznek. Kár, hogy e sikeres kiállítás nem megy vajdasági vándorútra, hogy még sokan megtekinthessék.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..