home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Meséltek róla — az édesanyáról
Tóth Lívia
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
Meséltek róla — az édesanyáról

Az idén is zsúfolásig megtelt a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtár nagyterme azokkal a gyermekekkel, felnőttekkel és kísérőkkel, akik a III. Mesélj rólam... vers- és prózamondó versenyre érkeztek.

A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület a megmérettetés kiírásában arra kérte a jelentkezőket, hogy elsősorban olyan költeményeket, illetve prózai műveket válasszanak, amelyek az anyáról, illetve az anya-gyermek kapcsolatról szólnak. A rendezvény iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés, tizenöt településről mintegy hetven versenyző izgulta végig a vetélkedés óráit. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a legkisebbek, az óvodások és a kisiskolások voltak a legtöbben, a középiskolások és a felnőttek kategóriájában pedig viszonylag kevés fellépő akadt.

Gergely József felvétele

A találkozót a magyarkanizsai zeneiskola tanítványainak félórás koncertje tette hangulatosabbá. A közönségnek bemutatkozott: Brojcsin Tatjana, Sarnyai Zsófia, Nagy Kristóf, Gulyás Csongor, Szűcs Lídia és Bosznai Dávid.A bírálóbizottság elnöke Lőrincz Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház művésze volt, aki jó tanácsokkal is szolgált az előadóknak. Munkáját segítette: Oláh Tamás, a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat vezetője és rendezője, Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésze és Romhányi Gabriella a könyvtár képviseletében.

A verseny minden részvevője emléklapot kapott, az egyes kategóriák helyezettjei pedig könyvjutalomban részesültek. Az ajándékokról a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Forum Könyvkiadó és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség gondoskodott.

A rendezvény sikerességéhez és zökkenőmentes lebonyolításához az Ablak Színház Egyesület elnöke, Rusz Zsuzsanna, valamint tagjai: Faragó Valéria, Losonc Tünde, Rusz Blanka, László Enikő és Bagári Adrienn járultak hozzá.

A III. Mesélj rólam... vers- és prózamondó szemlén a következő eredmények születtek:

Óvodások: 1. Rekovics Regő (Felsőhegy), 2. Tratyik Regina (Törökkanizsa), 3. Bába Kristóf (Újvidék), különdíj: Jelisejev Tamara (Törökkanizsa) és Détári Nóra (Törökkanizsa). Első és második osztály: 1. Bába Lujza (Újvidék), 2. Góbor Réka (Topolya), 3. Pék Zalán (Zenta), különdíj: Berecz Virág (Zenta). Harmadik és negyedik osztály: 1. Rekovics Réka (Felsőhegy), 2. Nagy Natália (Óbecse), 3. Bácsi Virág (Kishegyes), különdíj: Sőreg Rita (Felsőhegy). Ötödik és hatodik osztály: 1. Bozsóki Nina (Újvidék), 2. Szabó Némedi Róbert (Bácsfeketehegy), 3. Milentijevity Mila (Palics), különdíj: Ajándi Szabolcs (Zenta). Hetedik és nyolcadik osztály: 1. Balley Ingrid (Hajdújárás), 2. Gazsó Boglárka (Zenta), 3. Major Lili (Kishegyes), különdíjban részesült Szemerédi Krisztián (Törökkanizsa) és Homolya Enikő (Zenta). Középiskolások: 1. Dupák Fanni (Csóka), 2. Faragó Zsófia (Törökkanizsa), 3. Híres Klaudia (Kevi). Felnőttek: 1. Miklenovics Aranka (Szabadka), Szász Dér Renáta (Kevi).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..